Veiligheidsschoenen en -laarzen die passen bij je werkzaamheden

Artikel delen

Werk je veel op de knieën, dan moeten je veiligheidsschoenen soepel zijn en kunnen buigen. Is er sprake van een natte omgeving, dan wil je een 100% waterdichte schoen of laars. Is een extra robuuste schoen op de bouwplaats vereist voor de vakman die er continu werkt of mag het een soepeler schoen zijn voor de kantoormedewerker die sporadisch op de bouwplaats komt? Is de eis extra zichtbaarheid omdat je langs wegen en spoor werkt, dan zijn high visibility schoenen die tot 100 meter afstand reflecteren van belang voor extra veiligheid. Buckbootz heeft een assortiment veiligheidsschoenen en -laarzen ontwikkeld voor al die verschillende werksituaties.

werkschoenBas van den Beukel, Managing Director Buckler Boots B.V.: “We bieden schoenen en laarzen die qua veiligheid perfect doen wat ze moeten doen, maar die daarnaast ook door kwaliteit, pasvorm, design en met name comfort het werken plezierig maken. We groeien als bedrijf hard omdat we die eigenschappen weten te combineren. In een prijsklasse van 70 tot 150 euro, zodat werkgevers en zzp’ers voor een goede prijs een hoogwaardige veiligheidsschoen of -laars hebben.”

Buckler Boots is inmiddels 12 jaar in Nederland actief. Bas van den Beukel: “Buckler Boots is 23 jaar geleden in Schotland opgericht door twee zakenpartners, die samen al meer dan 70 jaar ervaring hadden. Ik ben er 9 jaar geleden bijgekomen en heb de sterke groei direct zien plaatsvinden, mede omdat de veiligheidsschoen compleet anders is geworden dan de vooral functionele schoen met de stalen neus. Vroeger was er nog geen sprake van design, pasvorm en comfort. Vandaag de dag kan iedere vakman in de (wegen)bouw beschikken over schoeisel dat als gegoten zit, supersterk is en uiteraard aan alle veiligheidseisen voldoet.”

Hechting zool en schoen

Goodyear welted bootDe schoenen van Buckbootz worden vervaardigd in China, waar het bedrijf eigen mensen heeft zitten om productieproces, testprocedures en kwaliteitscontrole op hoog niveau te houden. “Van oudsher zit de research en development in Schotland. Daar ontwikkelde men Goodyear Welted Safety schoeisel waarbij schoen en zool worden doorgestikt onder het motto ‘Body and Sole Together Forever’. Want dat is het euvel van menige schoen: het loslaten van de zool van de schoen. Een doorgestikte zool voorkomt dit probleem. Maar het is specialistisch werk. Ook in China hebben wij de machines staan die geschikt zijn voor dit doorstikken. Dat maakt ons onderscheidend als fabrikant.”

Daarnaast worden Buckbootz schoenen met meer gangbare productietechnieken geproduceerd, waaronder het lijmen van schoen en zool en het zogenoemde injecteren van de zool (injection moulded). Van den Beukel: “Dat zijn tegenwoordig veel toegepaste en eveneens hoogwaardige technieken voor onze schoenen, zeker nu lijm- en injectietechnieken steeds verder zijn verfijnd en kostentechnisch aantrekkelijk zijn. Het maakt dat we ons assortiment verder hebben kunnen verbreden, juist met schoeisel dat aansluit op minder veeleisende werkomgevingen. Niet iedereen heeft 8 uur per dag veiligheidsschoenen nodig.”

Alles onder één dak

De juiste schoen of laars voor het juiste werk; dat is en blijft het uitgangspunt voor Buckbootz. “Wij hebben deze zomer in Tilburg een nieuw pand betrokken waarin kantoor, voorraad en logistiek onder één dak zitten. Zo kunnen wij onze dealers snel beleveren. In Nederland en België hebben wij zo’n 700 dealers die onze merken schoenen en laarzen in de standaardmaten 37-47 leveren. Het is vrijwel onmogelijk om een compleet assortiment bij dealers in de schappen te hebben staan, maar ons assortiment is op de website buckbootz.nl/producten overzichtelijk gerangschikt. Van makkelijke instappers tot waterdichte rubber/neopreen laarzen, één van onze specialiteiten.”

man die laarzen aan heeft in de modder

Van den Beukel wijst op de innoverende producten die onder de naam Buckbootz zijn ontwikkeld. “Onze BBZ Buckbootz Safety S5 rubber/neopreen veiligheidslaarzen zijn uniek. In verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, bijvoorbeeld met lichtgewicht veiligheidsneus, stalen tussenzool, extra zichtbaarheid of bij de 8000 serie met AN gecertificeerde enkelbescherming. Soms zijn wij bij de ontwikkeling van veiligheidsschoeisel eerder dan de voorschriften. Zo is er op het gebied van high visibility schoenen nog geen normering en toch hebben wij met de serie Buckz Viz schoenen en laarzen ontwikkeld die de gebruikers extra veiligheid bieden als zij in schemering en donker moeten werken. Deze productrange is verkozen tot Professional Builder Top Product Award 2020. Een mooie internationale waardering, maar voor ons telt dat de eindgebruiker de beste en meest comfortabele veiligheidsschoen en -laars kan dragen tijdens het meest uiteenlopende werk. Juist vanwege dat uiteenlopende werk hebben wij als Buckbootz daarvoor geëigende types ontwikkeld. Bekijk onze website of vraag naar onze folder bij één van onze dealers.”

werkschoenen

Buckbootz
www.buckbootz.nl

Productoverzicht Buckbootz

  • Buckz Viz high visibility, waterdicht, injection moulded veiligheidsschoenen, hoog, middelhoog, instappers
  • Tradez, lichtgewicht sportief veiligheidsschoeisel, hoge, middelhoge en lage veterschoenen
  • Buckshot premium injection moulded waterdicht veiligheidsschoeisel voor de hoogste kwaliteit zonder compromissen, hoge veterschoenen, werklaarzen en instappers
  • Nubuckz injection moulded veiligheidsschoeisel, metaalvrij maar ijzersterk, middelhoge veterschoenen en instappers
  • Goodyear Welted Safety, traditioneel premium kwaliteit veiligheidsschoeisel, hoge veterschoen, werklaarzen en instappers
  • Buckbootz Safety S5 rubber/neopreen veiligheidslaarzen
  • Buckbootz Boot Socks, comfortabele werksokken

laars