Spelenderwijs sporten in nieuwe beweegruimte

Artikel delen

Een bestaand schoolgebouw in Zevenaar is compleet gerenoveerd, gebaseerd op het onderwijsconcept van Sterrenschool. Het nieuwe gebouw heeft ateliers (lokalen), flexlokalen, werkruimtes, vides én een onderscheidende multifunctionele beweegruimte.

Projectvoorwaarden

In het Sterrenschool-concept is een belangrijke rol weggelegd voor bewegen. De beweegruimte wordt gebruikt voor de lessen bewegingsonderwijs en voor bijeenkomsten, theater en muziek. Opdracht was om een aantrekkelijke beweegruimte te creëren.

Pulastic® oplossing

Samen met Athletic Skills Model en Janssen-Fritsen, specialist in zaalinrichting, is Sika in het voortraject actief betrokken bij het ontwerp. Dankzij deze intensieve samenwerking is er een zaal gerealiseerd met een uitstraling en inrichting die volledig is afgestemd op de school en de gebruikers. De beweegruimte is ingericht volgens het Athletic Skills Model: een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd ontwikkelingsmodel dat verleidt om te sporten, te spelen en te ontmoeten.

Er is gekozen voor PLAYCE Indoor. Een PLAYCE Indoor is voorzien van aantrekkelijke kleuren en uitdagende vormen die uitnodigen om te spelen en bewegen op basis van het Athletic Skills Model. Sika/ Pulastic is exclusief leverancier van dit ontwerp. PLAYCE Indoor kan op elke Pulastic® sportvloer aangebracht worden. In dit geval is gekozen voor de Pulastic® Classic 110, onderdeel van de Pulastic® Classic Line. De Pulastic® Classic Line bestaat uit een serie multifunctionele puntelastische sportvloersystemen.

De voordelen van de Pulastic® Classic Line:

  • Slijtvast
  • Uitstekende weerstand tegen belasting
  • Schokabsorbende laag (van 100% gerecyclede banden)
  • Uitstekende demping
  • Eenvoudig reinigbaar
  • 100% recyclebaar

Betrokken partijen

Opdrachtgever: Scholenkoepel LiemersNovum / Sterrenschool Zevenaar
Project: Renovatie Sterrenschool Zevenaar
Systeem: Pulastic® Classic 110
Applicatie: Pulastic® applicatieteam

Sika
www.nld.sika