Wat te doen tegen een slecht passende veiligheidsschoen?

Artikel delen

Je bent werkgever en je loopt een rondje door je bedrijf. Wat blijkt als je met de werknemers praat? Er zijn een paar werknemers ontevreden over hun veiligheidsschoenen. Ze klagen over hun zweetvoeten, zere knieën en pijnlijke voeten. Wat ook opvalt: die dure veiligheidsschoenen die je laatst hebt gekocht, worden niet altijd gedragen…

Game changer

Wat als je je medewerkers schoenen verstrekt die meteen goed passen? Die optimaal geschikt zijn voor wat ze beloven te doen voor een specifieke medewerker? Die zo comfortabel zijn dat mensen er bij voorkeur ook de hond op uitlaten? Tot voor kort was dat zoeken naar een speld in een hooiberg. Een grootschalig veldonderzoek van 25.000 voetmetingen, in opdracht van ELTEN uitgevoerd door de Universiteit van Tübingen, lijkt een game changer.

Wetenschappelijk

Het wetenschappelijk gefundeerde concept Ergo-Active 2.0 herkent een drietal veelvoorkomende voettypes. Op basis van deze voettypes zijn speciale leesten ontwikkeld die aangepast zijn aan de voetvorm van deze voettypes tijdens het loopproces. Door gebruik te maken van geavanceerde cameratechnologie, in combinatie met speciaal ontwikkelde software, zijn voettypes snel te herkennen. Het vinden van de juiste pasvorm is dan geen hogere wiskunde meer. Daarnaast bestaat er een keuze uit drie zoolmaterialen, namelijk rubber (voor outdoor werkzaamheden of werken op een hete ondergrond), PU (een geavanceerde loopzool voor allround werkzaamheden) en TPU (licht van gewicht, voorzien van flexkerven voor knielende werkzaamheden en goede demping), en veiligheidsneuzen in twee verschillende breedtes. De juiste pasvorm kan worden vastgesteld door een voetmeting aan te vragen met de daar bijhorende meetapparatuur, dit is mogelijk via de website.

ELTEN
www.elten.com