Xella wordt bouwpartner met Construction Services

Artikel delen

“Wij willen in het hele proces bouwpartner zijn. Niet alleen door materialen te leveren, maar ook door onze klanten in de rest van het proces te ondersteunen. Zo halen we een groot deel van de werkdruk weg bij onze klanten”, stelt Niels van de Wouden, Head of Construction Services bij Xella.

Met de verdere uitrol van de afdeling Construction Services verbreedt Xella haar dienstverlening tijdens het hele bouwproces. “Daarmee sluit onze merkbelofte beter aan op moderne klantbehoeftes”, zegt Van de Wouden.

Met deze uitrol zit de meerwaarde van Xella niet alleen in de levering, montage en afwerking van Xella-materialen als Ytong, Hebel en Silka, maar juist ook in technisch advies, hulp bij engineering en productkennis.

Lagere faalkosten

“Klanten streven naar lagere faalkosten en efficiënter bouwen, met een hogere kwaliteit. Met Xella zijn ze verzekerd van een specialist met specifieke productkennis. Dat geeft opdrachtgevers zekerheid en rust. Onze rol als bouwpartner geeft hen ook meer financiële zekerheid: opdrachtgevers weten al in een vroeg stadium van het bouwproces waar ze aan toe zijn wat betreft productprijs en arbeidskosten.” Xella werkt met een groot netwerk van maar liefst 400 specialisten.

Nauwere samenwerking

Het idee van Construction Services is tevens dat de technische en commerciële collega’s nauwer gaan samenwerken, zegt Van de Wouden. “Ze zijn binnen Xella samen verantwoordelijk voor de geleverde oplossing. Dat betekent dat salesmensen bij een klantvraag dieper op de inhoud zullen ingaan. Belangrijk is dat ze de vraag achter de vraag weten te achterhalen. Aan de andere kant moeten de technische adviseurs wat commerciëler gaan denken. Het is echt teamwork om een oplossing te bieden die van meerwaarde is voor de klant.”

Groeiambitie

Het leveren van meerwaarde is belangrijk voor de groeiambities van Xella, stelt Van de Wouden “Het servicepakket dat wij met Construction Services bieden kan voor klanten doorslaggevend zijn om met onze producten en bouwsystemen te blijven bouwen.”

Xella rolt deze service ook verder uit over heel Europa. Hoewel de markt per Europees land verschilt, zijn er ook belangrijke overeenkomsten. Zo heeft elk land te maken met strengere Europese regels voor duurzaam bouwen, maar ook met nieuwe manieren van samenwerken. De Europese bouwsector is in alle landen volop in beweging. En Xella beweegt mee.

Xella
www.xella.nl