Welke breedte afdekvlies voor welke toepassing?

Artikel delen

Het beschermen van vloeren en trappen tijdens sloopwerkzaamheden, bouw, renovatie en installatie voorkomt een boel gedoe. Krassen, putten, verfvlekken, vochtplekken of andere beschadigingen ontstaan onbedoeld en vaak zonder dat je er erg in hebt. Met PrimaCover Standard zelfklevend universeel afdekvlies ben je goed voorbereid. Van sloop tot afbouw en van de kleinste klus tot het grootste project. Welke breedte PrimaCover Standard afdekvlies kies je voor welke toepassing?

primacover standard

PrimaCover Standard universeel zelfklevend afdekvlies beschermt vloeren en trappen

Waarom ondergrond beschermen

primacoverEr zijn talloze redenen om de ondergrond te beschermen met PrimaCover Standard. Elke bouwfase kent immers zijn eigen risico’s. Een betrouwbaar afdekvlies voorkomt dat bestaande vloeren en trappen beschadigd of onherstelbaar vervuild raken. Bijvoorbeeld door puin, gruis, stof, water, verf, stucgips, ladders, steigers, bouwstempels, kruiwagens, vallend gereedschap en scherpe of zware bouwmaterialen. De ernst van deze beschadigingen verschilt per situatie. Maar discussies, herstelkosten en vertragingen zijn al snel het gevolg. Helemaal als repareren ingewikkeld is. Bijvoorbeeld omdat vervangingsmaterialen niet leverbaar zijn of omdat onzichtbaar schadeherstel onmogelijk is.

PrimaCover Standard afdekvlies

PrimaCover Standard is een hoogwaardig polyester afdekvlies met een toplaag van stevig PE-folie. Het is ontwikkeld voor doorgedroogde harde ondergronden. Denk aan vloeren en trappen van keramische tegels, kunststof, beton of laminaat. De lijmlaag zorgt voor een veilig loopoppervlak. Intensief belaste delen kun je desgewenst fixeren met een geschikte tape. Na de werkzaamheden is PrimaCover Standard zonder lijmresten verwijderbaar.

Rolbreedte 1 of 2 meter

Voor grotere oppervlakken kies je voor PrimaCover Standard met een breedte van 1 of 2 meter. De rollengte van 25 of 50 meter is ideaal voor bijvoorbeeld woonkamers, kantoren, klaslokalen, entreehallen en brede gangen en trappen. Bij plaatselijke werkzaamheden volstaat al een enkele baan. Met een overlap van slechts 10 centimeter creëer je met meerdere banen een ononderbroken bescherming voor zelfs de allergrootste ruimtes.

primacover

Rolbreedte 0,65 meter

De smalste rollen PrimaCover Standard zijn 0,65cm breed en 25 meter lang. Deze zijn zeer geschikt voor het afdekken van trappen, overlopen en doorgangen. Vergeet daarbij de aanlooproutes naar de bouwplaats niet. Zéker wanneer het een appartement betreft met een gezamenlijke entree of lift. Je dekt er bovendien snel en efficiënt een werkblad of aanrechtblad mee af. Ook bij de wat kleinere klussen, schilderwerken en montagewerkzaamheden is de smallere rol populair. Daarbij is het voordeel dat PrimaCover Standard meermaals opnieuw te gebruiken is. Onbeschadigde banen neem je dus gewoon mee naar de volgende ruimte.

Primacover standard

Meer informatie

PrimaCover Standard is verkrijgbaar bij de professionele bouwmarkt, ijzerwarengroothandel of schildersgroothandel. Kijk voor meer informatie op de PrimaCover website of stel je vraag aan het behulpzame adviseursteam van Primaverde BV.

Primaverde BV
www.primacover.com