Stop Met Zagen!

Artikel delen

U kent het wel. Het moment dat u een dakklus aanneemt, en realiseert dat het er eentje is met veel hoek- en kilkepers. Dat wordt een flinke klus. Alleen al het op maat zagen van dakelementen kost u extra mankracht en kraantijd. Bovendien geeft deze klus veel afval! Dit waren redenen voor Kingspan Unidek om het vernieuwde Unidek PasDak te introduceren. En, echt waar: u kunt nu dus echt stoppen met zagen.

“Weinig snijverlies, snelle montage en een mooier eindproduct.”

Roan Raymakers van Realher Bouw B.V. werkte voor het eerst met Unidek PasDak en hij ziet er alleen maar voordelen van. “Je hebt weinig snijverlies, weinig afval en een snelle, schone montage. Ik denk dat je daar een hoop mee bespaart. In de financiële zin, maar ik denk ook dat je een mooier, kwalitatief beter product oplevert aan je klant.”

Niet voor niets een service

Wanneer u voor het eerst met Unidek PasDak gaat werken, geeft Unidek graag instructies op de bouwplaats. Een adviseur komt dan uitleg geven voordat u begint met het eerste dakelement. Dat is extra service van de zaak. In Uden, waar Realher Bouw aan de slag ging met pasdak, droeg deze instructie bij aan de juiste verwerking en snellere montage.

xella

Andere verbeteringen die Unidek heeft doorgevoerd in het proces zijn:

 • Een nieuwe, duidelijke offerte die sneller verstuurd wordt;
 • Korte communicatielijnen en een helder stappenplan;
 • Een duidelijker legplan;
 • Eenvoudigere tekeningcontrole;
 • Geen oplopende levertijden.

Waarom aannemers zouden moeten stoppen met zagen

Het kiezen voor fabrieksmatig laten zagen heeft uiteraard altijd voordelen boven handmatig zagen. Zaagoptimalisatie betekent sowieso minder m2 materiaal en daarnaast kunt u de investering ruimschoots terugverdienen door:

 • Snelle montage
 • Minder mankracht en kraantijd
 • Hogere luchtdichtheid
 • Minder afval
 • Technische ondersteuning
 • Duidelijk legplan

unidek

Op de website stopmetzagen.nl staan deze voordelen afzonderlijk uitgelegd. Ook kunt u hier eenvoudig een gratis Quickscan opvragen, referentieprojecten bekijken of zien hoe het stappenplan precies in elkaar steekt.

Unidek PasDak
www.stopmetzagen.nl