Vloerverwarming eenvoudig en professioneel zelf te realiseren

Artikel delen

WARP Systems is producent en leverancier van laagtemperatuur, watergedragen vloerverwarmingssystemen die door professionals zelf geïnstalleerd kunnen worden. Het eenvoudige SpeeTile en SpeeTherm systeem zijn de nieuwe generatie watergedragen laagtemperatuur verwarming. Deze systemen dragen bij aan het toekomstbeeld waarbij woningen van het gas af gaan. Koelen is mogelijk in combinatie met een warmtepomp. Het bedrijf biedt zowel een natbouw systeem als een droogbouw systeem.

Het SpeeTile natbouw systeem

Het SpeeTile systeem bezit eigenschappen die zowel voordelen voor de eindgebruiker en ook voor de installa­teur biedt. Zo heeft het watergedragen systeem een minimale opbouwhoogte van 15mm met een gewicht van 30kg/m2 inclusief egalisatiemortel. Door de lage opbouwhoogte is deze in veel situaties geschikt en het lichte gewicht maakt dat de installatie eenvoudiger is. Verder is het unieke klik-breek-schuif systeem een professionele innovatie, waardoor vooraf meten en ter plekke snijden nooit meer nodig is. Hierbij is het systeem ook geschikt voor wanden en plafonds. Handig voor de eindgebruiker: het systeem bespaart aangesloten op zowel een Cv-ketel als warmtepomp energie en reageert actief en snel op warmtevraag.

Het SpeeTherm droogbouw systeem

Het SpeeTherm systeem van combineert een minimale opbouwhoogte van 15mm met isolatie, lichtgewicht en snelheid. Door het gewicht van slecht 3kg/m2 is het systeem niet alleen eenvoudig te installeren, maar biedt ook mogelijkheden voor houten ondervloeren. Zelfs als deze niet stabiel maar wel vlak zijn. Het SpeeTherm systeem bestaat uit EPS platen, AluTherm warmtegeleidingsprofielen en SpeeTube verwarmingsbuis. Het systeem bespaart aangesloten op zowel een Cv-ketel als warmtepomp energie en reageert actief en snel op warmtevraag.

Fijn voor de eindgebruiker

Zelfs met een houten ondervloer is het mogelijk om radiatoren uit huis te laten verdwijnen, want beide systemen zijn geschikt als hoofdverwarming. Nieuw is ook de snelheid waarop het systeem reageert: veel sneller dan de traditionele systemen die dieper onder de afwerkvloer liggen. Waar voorheen dag en nacht de vloerverwarming aanstond door de langzame opwarmtijd duurt dit bij beide systemen slechts 30-45 minuten.

De extra voordelen van WARP Systems

Voor professionals gaat het bedrijf nog een stapje verder. Zo bieden zij een compleet pakket met alle materialen die men nodig heeft indien dit gewenst is. Ook bieden het bedrijf een stort service aan, hebben ze speciale SpeeTools ontwikkeld voor een professionele installatie en bieden ze de optie aan om een legplan in te tekenen.