Baden in kleine badkamers

Artikel delen

De gemiddelde badkamer in Nederland beslaat ongeveer 8,5 m²; niet heel groot dus. Daarom wordt het bad vaak als eerste opgeofferd. Dat is jammer, want met een beetje creativiteit én het juiste bad is dit ook in de kleinste badkamers mogelijk. Villeroy & Boch tovert met haar compacte baden zelfs kleine ruimtes om in een heerlijke wellness ruimte.

Kleine badkamer

Villeroy & Boch O.novo.

Als elke centimeter telt, is het formaat van het bad belangrijk. De inbouwbaden van Villeroy & Boch zijn verkrijgbaar in afmetingen vanaf 140 x 70 centimeter, zonder in te leveren op comfort. Gebruik je het bad alleen? Dan is vooral het binnenbad van belang. Door te kiezen voor slechts één schuine kant in het bad heb je meer ruimte om comfortabel te liggen.

De grootte van het bad is niet altijd de bepalende factor. Soms is het handig om te kijken naar de indeling van de ruimte en de plek van het bad. Onder een schuin dak of bij een raam kan geen douche geplaatst worden, maar wel een bad. Is er dan geen plek meer voor een douche? Combineer deze twee dan met elkaar en plaats een gordijn of glazen wand voor het bad om hier ook in te douchen. Het bad Libra is ideaal voor douchen in het bad door de vlakke bodem rond de afvoer. Een oplossing kan ook zijn dat je het bad in een andere geschikte ruimte plaatst, zoals de slaapkamer of een kleedkamer.

Vrijstaand bad

Villeroy & Boch Theano.

Vrijstaand bad

Veel mensen dromen van een vrijstaand bad in de badkamer, ook in kleinere ruimtes. De vrijstaande baden Squaro Edge 12, Finion en Theano behoren tot de meest compacte baden in hun klasse. Theano is verkrijgbaar vanaf 155 centimeter lang. Het Finion bad combineert een ruim binnenbad met compacte buitenafmetingen. Door de smalle randen heeft het Finion bad wel de luxe, ruime uitstraling. Is de ruimte toch echt te klein voor een vrijstaand bad? Dan is een back-to-wall bad een goede oplossing. Het bad staat aan één kant tegen de muur, wat ruimte bespaart, maar geeft toch het gevoel  van een vrijstaand bad. De collecties Collaro, Loop & Friends en Oberon 2.0 bieden moderne back-to-wall baden.

Villeroy & Boch
www.villeroy-boch.nl