Makkelijker zandcement verwerken

Artikel delen

Binnen haar vloerenassortiment biedt producent Bruil naast traditioneel zandcement ook Lichtgewicht en Vloeibaar Zandcement. “Oplossingen die grote ergonomische voordelen bieden voor de verwerkers. Vooral bij renovatie van appartementen en flatgebouwen is ons Lichtgewicht Zandcement ideaal. Niet alleen omdat het een stuk lichter is dan gewoon zandcement, maar ook omdat het zich makkelijker laat aansmeren”, zegt Dennis Budding, commercieel manager van Bruil.

Lichtgewicht Zandcement is uniek in de markt. Budding: “Wij zijn erin geslaagd om traditioneel zandcement lichter te maken. Een dekvloer die gemaakt is van Lichtgewicht Zandcement is 60 procent lichter dan een traditionele dekvloer.” De lichte dekvloer is dus een uitkomst voor oude panden met houten vloeren. In veel oude panden is het draagvermogen van deze vloeren minder. Toch wil men bijvoorbeeld naar vloerverwarming toe. Dat kan alleen in combinatie met onder meer een zandcement dekvloer. Dan is dit een ideale oplossing voor oude panden.

Lichter in gebruik

Voordelen die Lichtgewicht Zandcement duurzaam en ergonomisch verantwoord maken. “Bij gebruik van traditioneel zandcement tillen de verwerkers één zak of kuip tegelijk. Met Lichtgewicht Zandcement nemen ze er twee tegelijk mee en blijven ze nog steeds binnen de tilnormen. En omdat het zich lichter laat aansmeren, maken we het werk voor de verwerkers minder zwaar.”

Vloeibaar Zandcement

Niet nieuw op de markt, maar wel binnen het vloerenassortiment van Bruil is vloeibaar zandcement. Budding: “Daarmee hoeft de verwerker niet langer op zijn knieën, maar kan hij de vloer staand egaal afwerken. Dat scheelt enorm in de lichamelijke belasting. Bovendien werkt het een stuk sneller.”

Bruil
www.bruil.nl