“Probleemoplosser dankzij accu nog aantrekkelijker”

Artikel delen

Het is een veelgehoorde uitspraak op menig bouwproject: ‘Geef me de FEIN eens aan.’ Een uitspraak waar ze bij FEIN maar wat trots op zijn. “Het feit dat verwerkers de merknaam FEIN gebruiken voor een multitool zegt veel over de positie die onze multitools hebben”, zegt Gerco Kant, die tevens aankondigt dat de nieuwe FEIN accu-Multimaster-modellen 500 en 700 sinds deze maand met de accu-interface van het 18 voltsysteem AMPShare verkrijgbaar zijn.

vrouw

Volgens Kant, Manager Marketing & Sales van Rotterdams Handelshuis, is de keuze van FEIN voor het AMPShare-accuplatform een heel bewuste. “De afgelopen jaren is de markt van de powertools veranderd. Accugereedschap is gesnoerd gereedschap voorbij, ook op de professionele markt. Begrijpelijk, want accugereedschap is niet alleen handiger, maar ook efficiënter. Bovendien hoeft de gebruiker niet te sjouwen met kabelhaspels.”

Aansluiten bij gerenommeerd platform

Hebben grote gereedschapmerken hun eigen accuplatform ontwikkeld, voor de kleinere fabrikanten is het lastig om in de continu innoverende accumarkt bij te blijven. Kant: “Daarom heeft FEIN besloten om aansluiting te zoeken bij een gerenommeerd accuplatform waarop de gereedschappen werken. Zo kan FEIN zich blijven richten op de verdere ontwikkeling van de gereedschappen, terwijl we als partner van het platform meeliften op de ontwikkelingen binnen het AMPShare platform van Bosch Powertools.” Naast FEIN is ook Rotenberger partner in AMPShare. Verder zijn intussen 23 andere merken aangesloten, dus het platform krijgt steeds meer body.

FEIN heeft volgens Kant voor het AMPShare accuplatform gekozen omdat er wereldwijd inmiddels 80 miljoen AMPShare accu’s gebruikt worden. “Professionals die voor hun gereedschappen deze accu’s (aangeschaft vanaf 2014) gebruiken, kunnen nu ook onze Multimaster 500 en 700 gebruiken. En andersom kunnen kopers van de nieuwe Multimasters de bijgeleverde accu’s gebruiken op gereedschappen van Bosch Powertools.”

Voordeel voor grootste groep

FEIN begint de introductie van het nieuwe accugereedschap met de multitools. “Onze Multimasters zijn erg populair, dus met de aanpassing van deze gereedschappen bieden we direct een groot deel van onze afzet toegang tot het accuplatform. Zo bieden we het voordeel direct naar de grootste groep gebruikers”, zegt Kant.

FEIN gaat de aansluitingen van de andere gereedschappen vanaf 2023 per productgroep aanpassen naar het AMPShare-accuplatform. “Dat doen we gefaseerd zodat we de aanpassingen per productgroep, en alle modellen binnen die groep, goed kunnen voorbereiden.”

Hoge vermogensafgifte

Behalve het grote aantal AMPShare 18 voltaccu’s dat wereldwijd gebruikt wordt, heeft FEIN ook vanwege de prestaties en kwaliteit voor het platform gekozen. Zo zorgen ze voor een hoge vermogensafgifte zodat de machines ook zware klussen goed aankunnen. Bovendien zorgt de zogenaamde Coolpack 2.0-technologie voor een 135 procent langere acculevensduur dan bij accu’s zonder geïntegreerde warmteafvoer het geval is.

De Electronic Cell Protection beschermt de accu tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. “Allemaal ter bescherming van de gebruiker en de machine”, zegt Kant.

schuurmachine

Lichte accu’s

De Multimaster 500 en 700 worden door FEIN geleverd met de ‘standaard’ 18 Volt 4 Ah accu’s. “We hebben bewust gekozen voor de lichtere accu omdat die voor de meeste werkzaamheden die met een multitool verricht worden volstaan. Er zijn daarom ook 18 Volt 2 Ah en 5 Ah AMPShare accu’s beschikbaar voor de korte, snelle klus of juist de wat zwaardere klussen die de professional met de Multimaster wil uitvoeren.” De 4 Ah ProCORE accu’s levert FEIN ook. Deze accu’s leveren continue spanning en een hogere stroomcapaciteit ten opzichte van de standaard accu’s. Voor 2023 verwacht Kant dat ook nog de 8 Ah en 12 Ah accu’s geleverd worden bij de gereedschappen voor de zwaardere klussen zoals een haakse slijper.

Multimaster echte probleemoplosser

FEIN is als uitvinder van de multitool als 50 jaar dé specialist. De kwalitatief hoogwaardige en duurzame Starlock-accessoires maken het flexibele gebruik van het gereedschap mogelijk. FEIN heeft meer dan 180 accessoires in het productportfolio en biedt hiermee het grootste assortiment dat wereldwijd op de markt verkrijgbaar is.

De accessoires zijn verdeeld in de drie klassen Starlock, StarlockPlus en StarlockMax en zijn door FEIN passend bij de prestatieklasse van de verschillende machines ontwikkeld. Het wisselen van accessoire gebeurt dankzij het QuickIN-snelspansysteem volledig zonder gereedschap in minder dan drie seconden. “De Multimaster is een echte probleemoplosser en biedt de professional behalve gemak ook een ergonomische machine die lekker in de hand ligt en lichter werkt. Vanzelfsprekend zijn de Multimaster 500 & 700 uitgerust met anti-vibratie. Hierdoor heb je als gebruiker minder last van trillingen en maakt de Multimaster minder herrie. Het is niet voor niets dat FEIN wereldwijd een begrip is”, zegt Kant.

Introductieactie

Presentatie accuzaagSpeciaal voor de introductie van de nieuwe Multimastermodellen heeft Rotterdams Handelshuis een aantrekkelijke actie. “Iedere professional die tussen 1 oktober en 15 december van dit jaar een Multimaster 500 of 700 koopt en online registreert, krijgt drie jaar gratis garantie in plaats van een jaar. Bovendien ontvangt hij met een bijgevoegde actiecode gratis een FEIN Best of E-Cut set (6 zaagbladen in handige opbergkoffer) en/of een 18 Volt 4Ah AMPShare-accu”, zegt Kant.

Meer informatie over de actie is te vinden op www.fein.nl/topdeal