Groter en breder assortiment zaagbladen voor populaire multitool

Artikel delen

Het gebruik van multitools is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Niet alleen de allround vakman kiest voor één machine voor meerdere klussen, ook specialisten zien vaker de voordelen. Reden voor Qblades om flink te investeren in de uitbreiding van het assortiment zaagbladen voor multitools.  

Groter en breder assortiment zaagbladen voor populaire multitool

“Hoewel we voor alle merken en aansluitsystemen continu nieuwe en verbeterde zaagbladen ontwikkelen, hebben we recent breed ingezet op ons programma voor Starlock Plus. De prestaties van veel multitools verbeteren sterk waardoor ze voor een steeds grotere groep professionals interessanter worden”, zegt Benjamin Graef.

Verbeterde prestaties

Groter en breder assortiment zaagbladen voor populaire multitoolDe groeiende populariteit van multitools wordt volgens Graef deels veroorzaakt door verbeterde accuprestaties van de machines. “Daarnaast verbeteren wij de kwaliteit van onze zaagbladen continu zodat voor steeds meer professionals de multitool een standaard wordt”.

Carbide en diamant

Met name bij de carbide zaagbladen ziet Qblades een toenemende interesse, “We hebben sinds enkele jaren al korte carbide zaagbladen in ons assortiment, waar we nu ook verlengde carbide bladen aan hebben toegevoegd. De enorme hardheid van de vertanding van deze zaagjes, in combinatie met de hoge hittetolerantie, maakt de carbide zaagbladen geschikt voor toepassing op bijvoorbeeld ferrometalen en RVS-schroeven.”

Diamant zaagbladen zijn geschikt om stenen en voegen te bewerken. Deze hebben een langere levensduur dan de hardmetalen variant. Graef: “We merken dat, mede dankzij die hoge kwaliteitsstandaard en de grotere variatie van onze zaagbladen, de vraag onder specialisten het afgelopen half jaar flink is toegenomen.”

Qblades
www.qblades.nl