Zero Emission | Ecomobiel toont duurzame vernieuwing in mobiliteit

Artikel delen

Energietekorten en de hiermee gepaard gaande prijsstijgingen en mogelijke leveringsonzekerheid, woningnood en de stikstofcrisis. Hardnekkige maatschappelijke vraagstukken die van invloed zijn op de gehele maatschappij. Toch laat wetgeving -denk aan de Wet Kwaliteitsborgingogenschijnlijk lang op zich wachten. En als er dan regelgeving bestaat, lijkt handhaving in de praktijk soms lastig.

Gesprek vakbeurs

Afgaand op de dagelijkse berichtgeving lijkt Nederland tot op het bot verdeeld en lijken oplossingen ver te zoeken.

Nationale Energie Week

Heel anders is dat beeld op de vakbeurs Zero Emission | Ecomobiel, tijdens de Nationale Energie Week in Den Bosch. Honderden exposanten tonen duurzame oplossingen en voor de tienduizenden zakelijke bezoekers is het verbeteren van Nederland dagelijkse kost. Van emissieloos transport tot duurzame warmte. Van industriële woningbouw tot CO2-reductie in de industrie. De oplossingen zijn er. Bewezen en kostenefficiënt.

Focus op zwaar transport en de bouw

Zero Emission I Ecomobiel is al sinds 2009 de beurs waarop zakelijke bezoekers kennis maken met duurzame vernieuwing in mobiliteit. Waar het zwaartepunt in de mobiliteitstransitie lang op personenmobiliteit lag, is elektrificatie op dat vlak inmiddels mainstream geworden. Op het gebied van stedelijke distributie, zwaarder transport en de bouw beginnen de ontwikkelingen recent te versnellen. Op de beurs maken bezoekers kennis met de mogelijkheden in elektrisch transport en elektrische bouwmachines (zoals de ECO-Excavator), maar ook met uiteenlopende technieken voor stroomvoorziening en laadoplossingen

Emissieloos transport

Het kan schoner en slimmer

Milieuzones, autoluwe binnensteden, binnenstedelijke bevoorrading en de retailbranche die boodschappen thuisbezorgt: ze vragen allemaal om slimmere en schonere vervoersmogelijkheden. Op de beursvloer laten we zien dat het kan! Neem de eActros van Mercedes: met een actieradius tot 200 kilometer kan deze truck in veel gevallen een oplossing bieden. Naast het elektrificeren van vervoer, zien we ook steeds meer partijen die kiezen voor cargobikes of vergelijkbare vervoersmogelijkheden en hubs aan de rand van de stad.

Het programma van de beurs is veelomvattend. Twee sessies uitgelicht.

De toename van elektrisch rijden vraagt om slimme laadvoorzieningen. Partner ElaadNL geeft inzicht in de mogelijkheden voor smart charging en servicelogistiek. Op donderdag 13 oktober organiseert
HNCP een interactieve workshop voor vervoerders en verladers. Daarin vertellen twee deskundigen hun verhaal: een van hen gelooft in batterij-elektrisch, de ander focust liever op waterstof. Deze experts belichten allerlei aspecten: voertuigen, chauffeurstraining, ritprofielen, energiebehoefte, wheel-to-wheel energieprofielen, infra, eigen opwek en integrale kostenplaatjes.

Ook het thema waterstof ontbreekt niet. Bezoekers kunnen daarvoor terecht tijdens de Dutch Hydrogen Days. Dinsdag 11 oktober staat in het teken van waterstof in mobiliteit: waterstof wint terrein, vooral voor zwaar transport op de weg, het spoor en in de scheepvaart. Tegenover de voordelen gebruiksgemak en flexibiliteit staat de beschikbaarheid van waterstoftankstations. Waar staan we in dit proces? Woensdag 12 november staat overigens waterstof in de gebouwde omgeving op het programma en op
donderdag 13 oktober worden bezoekers meegenomen in de mogelijkheden van waterstof in een klimaatneutrale industrie.

Elektrische auto

Nationale Energie Week en Zero Emission | Ecomobiel

De Nationale Energie Week is een cluster van zakelijke netwerk-events in het kader van de energietransitie, met van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 oktober in de Brabanthallen gelijktijdig Vakbeurs Energie en de vakbeurzen PREFAB, Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power – samen goed voor zo’n 400 stands en 200 expert sessies.

Gratis bezoeken

Toegang is gratis voor professionals mits zij zich tijdig registreren. De bezoekersregistratie van Zero Emission | Ecomobiel is te vinden op https://www.databadge.net/nrgy2022/reg/eco/.

54events
www.54events.nl