5 tips voor veilige feestdagen

Artikel delen

De feestdagen staan weer voor de deur. Dat is voor velen hartstikke gezellig, maar leidt tot risico’s op bouwplaatsen en in (leegstaand) vastgoed. In december, en dan met name tijdens de jaarwisseling, vinden daar de meeste incidenten plaats, zoals inbraak, diefstal, illegale party’s, vernieling en brand.

Beveiliging bouwplaats

Zowel op bouwplaatsen als in (leegstaand) vastgoed zijn waardevolle spullen te vinden voor inbrekers, zoals gereedschap, bouwmachines, bouwmaterialen en natuurlijk de inboedel.

Tijdens de decembermaand zijn deze locaties vaak het doelwit van vandalen, dieven en andere ongewenste bezoekers. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de risico’s van illegale (house)feestjes, brandgevaar door vuurwerk of brandstichting en de kans op inbraak, diefstal en vandalisme. Het is in deze periode extra belangrijk om de beveiliging op orde te hebben.

De 5 tips

Voeten voor een brandhaardVPS Beveiliging is marktleider in de beveiliging van bouwplaatsen en (leegstaand) vastgoed. Dat doen ze jaarrond, en met extra aandacht voor de specifieke risico’s tijdens de feestdagen. Ze geven u graag vijf tips om uw locatie te beschermen:

  1. Berg waardevolle spullen op

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat waardevolle spullen tijdens de feestdagen veilig opgeborgen worden. Op bouwplaatsen en in leegstaand vastgoed liggen meer kostbare spullen dan u zou denken. Gereedschap, bouwmachines, bouwmaterialen, steiger(-onderdelen) en koper zijn voor inbrekers waardevol. Berg deze materialen goed en uit het zicht op en zorg eventueel voor opslagbeveiliging of steigerbeveiliging.

  1. Extra surveillance: risico’s eerder opgemerkt

Tijdens de feestdagen is het belangrijk om extra te surveilleren. Als u uw bouwterrein of locatie een tijdje gaat verlaten, houden zo een extra paar ogen de situatie goed voor u in de gaten. Toezicht door middel van surveillancerondes door een professional voorkomt dat er (illegale) party’s plaatsvinden en beperken de risico’s op inbraak, kraak en vernieling tot een minimum.

Surveillerende beveiliger

  1. Zet tijdelijke en flexibele camerabeveiliging in

Veel locaties verdienen extra beveiligingsaandacht tijdens de feestdagen. Kies er daarom voor de beveiliging in deze periode op te schroeven. De systemen van VPS garanderen uitstekende beveiliging op elke gewenste locatie door de draadloze connectiviteit en onafhankelijke energievoorziening. Het bedrijf installeert hun beveiligingssystemen binnen 24 uur na aanvraag, zodat de beveiliging snel geregeld is. Het bedrijf biedt verschillende oplossingen aan voor flexibele en tijdelijke camerabeveiliging. Zo is het VPS SmartHub Alarm een ideaal en flexibel inzetbaar alarmsysteem voor de beveiliging van leegstaande gebouwen, keten en materiaalopslag op bouwplaatsen. Het VPS SmartAlarm+ is geschikt voor zowel interne als externe draadloze camerabeveiliging op bouwplaatsen en in leegstaand vastgoed.

  1. Voorkom brand: sluit gebouwen goed af

Gedurende de feestdagen en dan met name tijdens de jaarwisseling loopt (leegstaand) vastgoed een verhoogd risico op brand. Sluit ramen en deuren goed af en zorg dat alle interne brand- en rookwerende deuren in het pand dicht zijn. Maak voor het dichtzetten van een gebouw eventueel gebruik van sterke, brandwerende stalen beveiligingspanelen of beveiligingsdeuren. VPS levert tevens hoogwaardige brievenbusklemmen die voorkomen dat vuurwerk naar binnen wordt gegooid.

Surveillerende beveiliger

  1. Zorg dat de brandbeveiliging op orde is

Brand kan gemakkelijk uitbreken op een bouwplaats. Zo kunnen afvalstapels gaan broeien, met brand als gevolg. Daarnaast bevinden zich op bouwplaatsen vaak grote hoeveelheden ontvlambaar materiaal, zoals oplosmiddelen en verpakkings- en isolatiemateriaal, die het risico op brand verhogen. Met VPS FireAlert biedt het bedrijf een uitstekende oplossing voor de tijdelijke brandbeveiliging van zowel bouwplaatsen als (leegstaand) vastgoed. Het systeem is een flexibele en draadloze brandmeld- en ontruimingsinstallatie die bestaat uit modulair in te zetten componenten waarmee elke locatie snel kan worden voorzien van het juiste brandbeveiligingsniveau. Brandschade wordt zo voorkomen, omdat we er bij de eerste signalen van rook of hitte snel bij zijn en anticiperen.

VPS
www.vpsbeveiliging.nl