Online veilen van gebruikt materieel

Artikel delen

Soms hebben bedrijven in de bouw enkele machines of materieel over. Dat kan doordat deze overcompleet zijn wegens veranderde vraag, veroudering (stijgende onderhoudskosten en/of vernieuwde milieueisen) en inefficiëntie en/of vervanging door nieuw. Omdat ze meestal al zijn afgeschreven denkt men dat ze geen waarde meer vertegenwoordigen. Vaak blijven ze daarom gewoon staan of worden ze verschroot (weg is weg). Zonde, want materieel en machines die afgeschreven of verouderd zijn kunnen nog heel goed een productief tweede leven hebben. Zowel in Nederland als elders in de wereld.

Oranje schaarlift

Hoe zorg je voor een tweede productief leven? Veel bedrijven zitten niet te wachten op lastige en tijdrovende trajecten om een gebruikte machine te verkopen. “Zelf verkopen is heel lastig”, ziet Floris Bakels, de nieuwe accountmanager Hout & Constructie bij Troostwijk Auctions. “Je komt zoveel zaken tegen waar je rekening mee moet houden: wat zou dat nu nog op kunnen brengen, wie wil het hebben, hoe en waar moet ik het aanbieden, krijg ik wel de goede prijs, kunnen ze het veilig uithuizen, moet ik het zelf transporteren en krijg ik m’n geld wel? Daar hebben de meeste ondernemers geen tijd voor en geen zin in.”

Inbrengveiling

Troostwijk Auctions introduceert daarom speciaal voor bedrijven die één of enkele machines en materieel hebben staan de inbrengveiling. Een hele laagdrempelige manier om gebruikt materieel te verkopen zonder gedoe. En met de zekerheid dat een deal een deal is: er wordt altijd betaald. Want pas na ontvangst van de betaling krijgt de koper zijn machine. Bovendien kan Troostwijk ervoor zorgen dat materieel of machine wordt gedemonteerd en op transport gesteld.

De ondernemer kan zijn te verkopen machine of materieel eenvoudig via een speciale webpagina bij Troostwijk Auctions aanmelden. Troostwijk neem vervolgens de hele regie over. Zo krijgt gebruikt materieel een tweede kans en een verkopende ondernemer een goede opbrengst zonder ‘gedoe’.

Cement mixerTijdens de inbrengveiling worden meerdere kavels van diverse aanbieders samengebracht in een complete online veiling. Er wordt veel aandacht besteed aan de mix die wordt aangeboden. Niet teveel van hetzelfde en in combinaties die voor specifieke doelgroepen interessant zijn. Vervolgens start Troostwijk een marketingcampagne om de veiling bij relevante doelgroepen bekend te maken. Het online veilingprincipe is geheel transparant. De hoogste bieder krijgt uiteindelijk zijn machine voor een prijs die de markt bepaalt. De verkoper krijgt daardoor een eerlijke marktconforme prijs. De sectoren Transport & Logistiek en Agrarisch hebben met deze nieuwe veilingopzet de toegevoegde waarde al bewezen.

Meer weten? Kijk op www.troostwijkauctions.com