Van streenstrip- naar baksteenknipper

Artikel delen

Op de wereldbeurs bauma 2022 in München werd hij succesvol gepresenteerd; de eerste Almi baksteenknipper. Na het succes van de steenstripknipper, nu dus ook een baksteenknipper. Toenemende vraag van klanten naar een knipper die ook bakstenen kan knippen voor prefab elementen deed Almi besluiten een grotere broer van de steenstripknipper AL16SP te ontwikkelen.

Rechts de nieuwe baksteenknipper en links de steenstripknipper op de stand bij bauma 2022.

Almi, bekend van onder andere steenknippers in de infra en bouw, heeft succesvol ingespeeld op de groeiende markt van het prefab bouwen. Er worden namelijk steeds vaker steenstrips gebruikt voor het bekleden van prefab gevelelementen. Om deze steenstrips eenvoudig en snel op maat te kunnen maken heeft Almi de steenstripknipper ontwikkeld. Deze pneumatische knipper is uitgevoerd met een flexibel mes dat zich aanpast aan het oppervlak van de steenstrip. In één seconde wordt de steenstrip op de gewenste maat geknipt. De kniphoogte is 8 tot 32 mm en de knipbreedte 20 tot 160 mm. Het is zelfs mogelijk de AL16SP te integreren in een volledig geautomatiseerde / gerobotiseerde productielijn.

Baksteenknipper

In toenemende mate worden er ook complete bakstenen verwerkt in prefab elementen. Om de bakstenen snel en stofvrij op maat te knippen werd aan Almi gevraagd of hier ook een knipper voor ontwikkeld kon worden. Met de steenstripknipper kan namelijk geen complete baksteen worden geknipt. Vol enthousiasme ging Almi aan de slag en inmiddels is het eerste demo-model op bauma 2022 geïntroduceerd: de AL16SP+, de grote broer van de steenstripknipper. Toepasbaar voor met name de prefab industrie, maar ook geschikt voor gebruik op de bouwplaats. Met de AL16SP+ kun je strips en (bak)stenen knippen tot een dikte van 65 mm. De baksteenknipper is ook uitgevoerd met het handige easy verstelsysteem dat Almi al jaren op het gehele assortiment toepast. Volgens Almi werd de baksteenknipper enthousiast ontvangen en zijn de eerste aanvragen uit Duitsland en Engeland al binnen.

Almi
www.almi.nl