De sleutel tot succes? Een efficiënte bouwplaatsinrichting

Artikel delen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor de bouwplaatsinrichting. Zo voorkom je heel wat problemen en bouw je ongestoord op een veilige bouwplaats.

Mobiele bouwhekken

Je bent verantwoordelijk voor iedereen die op de bouwplaats aanwezig is. Ook als dit geen bouwpersoneel betreft. Met de bouwhekken van Heras Mobile baken je de bouwplaats goed af, wat zorgt voor een veilige werkomgeving op de bouw.

Een goede bouwplaatsinrichting is essentieel voor het goed functioneren van de bouwplaats. Hierbij gaat het onder andere over de opslag van de materialen, aansluitingen voor elektra, verlichting, bouwliften en -kranen, toiletten en schaftwagens. Ook hekwerk en beveiliging speelt een grote rol bij je bouwplaatsinrichting, en daar kan Heras Mobile Fencing & Security je bij helpen.

Veiligheid als prioriteit

Als bouwprofessional weet je dat je continu rekening moet houden met de veiligheid van collega’s, voorbijgangers en omwonenden. Veiligheid is niet voor niets de hoogste prioriteit op bouwplaatsen. Dat is vrij logisch, want op en rondom de bouwplaats kunnen al snel onveilige situaties ontstaan. Voordat je begint met bouwen, is het dus belangrijk om stil te staan bij een goed doordachte bouwplaatsinrichting. Bouwhekken spelen daar een grote rol bij en zijn de basis voor een veilige bouwplaats.

Met de bouwhekken van Heras Mobile creëer je altijd een betrouwbare tijdelijke afrastering voor een bouwplaats of andere tijdelijke projectlocatie. Als bouwondernemer weet je namelijk hoe belangrijk het is om de regels na te leven met betrekking tot veiligheid. Voorbijgangers en omwonenden hebben deze kennis vaak niet. Alleen al het niet dragen van een veiligheidshelm kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Door bouwhekken te plaatsen laat je duidelijk zien dat er werkzaamheden plaatsvinden.

Duidelijke in- en uitgangen

De bouwplaatsbeveiliging werkt twee richtingen op: het optimaliseren van een veilig werkklimaat voor medewerkers en bezoekers én het minimaliseren van vandalisme en diefstal. Met bouwhekken baken je de bouwplaats dus goed af, wat het voor onbevoegden ook moeilijker maakt om de bouwplaats te betreden. Ook een duidelijke in- en uitgang maakt de bouwplaats veiliger. Denk bijvoorbeeld aan een tourniquet om personen eenvoudig een voor een toe te laten. Een slagboom of schuifpoort is ideaal om snel toegang te verlenen aan het bouwverkeer zonder dat je het overige verkeer hindert.

Vrachtwagen voor een schuifpoort op de bouwplaats

Met eenvoudige maatregelen hanteer je al een goede bouwplaatsinrichting. Scherp toezicht houden op de in- en uitgangen van de bouwplaats is een van die maatregelen. Dit is mogelijk met toegangsverschaffers zoals een schuifpoort.

Heras Smart Access: meer zekerheid op de bouwplaats

Wil je de veiligheid naar een nog hoger niveau tillen? Dan is het Heras Smart Access systeem de oplossing: beveiliging, toegangscontrole en persoonsregistratie in één. Met dit systeem zorg je ervoor dat alleen aangemelde personen de bouwplaats kunnen betreden met een persoonlijk toegangspasje of hun vingerafdruk. Zo weet je precies wie wanneer aanwezig is op het bouwterrein. Tegelijkertijd krijgen onbevoegden geen kans om je terrein te betreden. Meer weten? Klik hier om  de Heras Smart Access brochure te downloaden.

Heras Smart Access systeem

Ook op een bouwplaats in Amsterdam wordt er gebruik gemaakt van Heras Smart Access. Zeker in een drukke omgeving is een veilig afgesloten bouwplaats een vereiste. Gemak is fijn. Zekerheid een must.

Op weg naar een goede bouwplaatsinrichting

Een goede bouwplaatsinrichting is dus cruciaal voor de veiligheid op en rondom je bouwterrein. Daarom vereist de inrichting van een bouwplaats zorgvuldigheid. Heras Mobile kan een deel van je zorgen uit handen nemen door je te adviseren over de juiste bouwhekken, toegangsverschaffers, bouwhekaccessoires en Heras Smart Access.

Heras Mobile Fencing & Security
www.heras-mobile.nl/overzicht-producten