Tijdelijke bouwplaats beveiliging tegen inbraak en vandalisme

Artikel delen

Ferry begon in 2002 bij de gemeente Mill en Sint Hubert waar hij zich bezig hield met vergunningen. Nadat in 2014 de gemeente Mill en Sint Hubert, Cuijk en Grave gingen samenwerken heeft hij in 2019 de overstap gemaakt van vergunningen naar vastgoed. Sinds 2022 is hij Adviseur sloop bij het Team Vastgoed, Grondzaken en Civiele projecten waar hij zich bezighoudt met de herontwikkeling van vastgoed en slooptrajecten. In 2022 zijn de 5 gemeentes Mill en Sint Hubert, Cuijk, Grave, Boxmeer en St. Anthonis samen gegaan als een nieuwe gemeente. Land van Cuijk omvat 33 kernen en heeft zo’n 90.000 inwoners.

Met dank aan Ferry Hesen en Land van Cuijk (landvancuijk.nl)

Ferry Hesen

Ferry Hesen

‘Met de tijdelijke beveiligingscamera’s schrik je potentiële inbrekers en vandalen af. Als er dan toch een melding is van een onbevoegde op je terrein, dan kan de manbewaking er gelijk op afgestuurd worden. Dit geeft een gerust gevoel’, zegt Ferry Hesen van Land van Cuijk.

Het project

Sinds 1 juli 2023 is Land van Cuijk beheerder van een zuivelfabriek die nu niet meer in gebruik is en daarvoor hadden ze het terrein al enkele jaren in hun eigendom. Het gebied zal uiteindelijk herontwikkeld worden voor woningbouw. Van 1 oktober tot 1 april mogen er geen werkzaamheden in de grond gebeuren, maar er mag wel tot aan de grond gesloopt worden. Vanaf eind september zal hiermee aan de westkant begonnen worden.

Terreinbeveiliging

Voor het beveiligen van dit project is gekozen voor mobiele camerabewaking van BauWatch om diefstal en vandalisme tegen te gaan. De camera’s worden met name gebruikt om het terrein in de avond en nacht te kunnen beveiligen tegen ongewenste bezoekers. “Bij beveiliging denk ik aan BauWatch. Gelukkig hebben wij als gemeente al eerder met hen gewerkt en lag er ook al een plan voor dit terrein. Dus er kon heel snel geschakeld worden om de cameramasten op de juiste plaats te krijgen.”

Bouwplaatsbeveiliging

Samenwerking met BauWatch

Over de samenwerking met BauWatch is Ferry zeer tevreden. Hij is vooral te spreken over  MyBauWatch. ‘Ik kan inloggen en dan zelf op mijn laptop of telefoon gemakkelijk de werktijden aanpassen. Dit is handig als er bijvoorbeeld overgewerkt wordt of als de brandweer bijvoorbeeld een oefening komt doen buiten de normale werktijden.  Daarnaast kan ik ook live meekijken op het terrein. Handig als bijvoorbeeld de stroom eraf gaat en de grote pompen die water afvoeren niet werken. De aggregaat met pomp slaat aan als hij water ziet. Als ik dan een safety check moet doen, is het fijn dat ik zelf de alarmtijden even kan aanpassen.’

Zuivelfabriek

Over BauWatch

Met haar totaaloplossingen bewaakt BauWatch de voortgang van jouw project. Je wilt namelijk geen vertraging of gedoe op jouw project door diefstal, fraude of vandalisme, want het project moet op tijd af én binnen budget blijven.

Bouwplaatsbeveiliging om risico te beperken

Diefstal heeft vaak verregaande gevolgen. Niet alleen directe schade, namelijk de kosten van het vervangen van de gestolen spullen, maar ook indirecte schade, omdat je in sommige gevallen niet verder kunt met je werk. Die kosten zijn natuurlijk vele malen hoger dan alleen de directe schade. Tel daar de lange levertijden en dure materiaalkosten bij op en dan snap je waarom bouwplaatsbeveiliging eigenlijk een must is.

Bouwplaatsregistratie voor een veilige werkomgeving

Een veilige werkomgeving begint met weten wie er op je bouwplaats aanwezig is. Met Bouwplaats Check-in van BauWatch, een van de grootste registratiesystemen binnen de bouw, zorgt BauWatch ervoor dat de verplichte controles en registraties zo eenvoudig mogelijk worden geregeld, terwijl je wel voldoet aan de wet.

Toegangscontrole

De bouwplaats strenger beveiligen voor onbevoegden is mogelijk door een fysiek toegangscontrolesysteem in te zetten. Met de BauWatch TurnStile regel je makkelijk en snel het toegangsbeheer tot de bouwplaats. Het is een plug en play systeem met een slimme app. Het systeem registreert de aanwezigheid, maar zorgt er ook voor dat sommige ruimtes of locaties niet zomaar toegankelijk zijn voor onbevoegden.

Branddetectie en ontruiming

Hoe alarmeer en informeer je jouw medewerkers op een snelle manier bij een calamiteit? Dit kan dus met het EN54-gecertificeerde draadloze brandmeld- en ontruimingssysteem WES. Met de ontruimingsmelders kan snel alarm geslagen worden. De geïntegreerde sirene en flitser zorgen ervoor dat iedereen wordt gewaarschuwd. Bovendien ben je verzekerd van een betrouwbare installatie, want BauWatch is KIWA gecertificeerd.

Advies op maat

BauWatch levert advies op maat en zeker bij uitgebreide opdrachten kan dit niet vanachter een bureau. Daarom komt een van de beveiligingsadviseurs naar de locatie om zo het beste beveiligingsplan op te stellen. Met minimale inspanning, maximaal beveiligd!

BauWatch
www.bauwatch.com