Een snede boven de rest

Artikel delen

In de bouwsector is de keuze van de juiste snijbestendigheidsklasse voor veiligheidshandschoenen van cruciaal belang om de veiligheid van werknemers te waarborgen. Waar vroeger de Coupe-test de standaard was voor het beoordelen van de snijbestendigheid van handschoenen, is er nu een meer accuratere test beschikbaar: de TDM-test. Deze test classificeert handschoenen op basis van hun snijbestendigheid in zes verschillende niveaus, variërend van klasse A tot klasse F.

Veiligheidshandschoenen

In de bouw worden handschoenen met snijklasse D (>15 N) veelal als voldoende beschouwd om de meeste risico’s af te dekken. Deze handschoenen zijn geschikt voor algemene bouwwerkzaamheden, zoals hanteren van gereedschap en materialen die een matig snijrisico vormen. Voor extreme werkzaamheden waarbij het snijrisico extreem hoog is, dient gekozen te worden voor handschoenen met snijklasse F (>30 N).

Een van de producten die bijzondere aandacht verdienen, is de Delta Plus VENICUTD05 veiligheidshandschoen. De Delta Plus VENICUTD05 is een, van hoge prestatievezel voorziene, antistatische, snijbestendige veiligheidshandschoen, klasse D. Wat deze handschoen bijzonder maakt, zijn een aantal unieke eigenschappen. Ten eerste biedt het een uitstekende beweeglijkheid en fijne tastzin, wat essentieel is voor werkzaamheden die een hoge mate van precisie vereisen. Ten tweede is de handschoen door zijn unieke samenstelling ook geschikt voor personen die aan allergieën lijden. Bovendien laat de handschoen geen sporen achter op de materialen waarmee gewerkt wordt. Een extra pluspunt is dat deze handschoenen wasbaar zijn op 40° graden, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en hygiëne.

Delta Plus
www.deltaplus.eu