Grootformaat tegels en platen plaatsen zonder verzakking?

Artikel delen

Steeds meer klanten kiezen voor grootformaat tegels en platen bij het bekleden van de muren in de badkamer en andere ruimtes. Dit zorgt voor een indrukwekkend eindresultaat, maar brengt ook uitdagingen met zich mee voor de tegelzetter. Het is namelijk een hele klus om deze omvangrijke en zware tegels te installeren zonder dat ze verzakken, of toch niet?

poedertegellijm

Forbo Eurocol speelt handig in op deze groeiende trend van grote tegels en platen aan de muur met hun nieuwe 750 Multicol poedertgellijm. Deze lijm is net zo gebruiksvriendelijk als pastategellijm, maar heeft een draagkracht die zelfs de zwaarste tegels kan ondersteunen. Daarnaast is deze lijm uitstekend te gebruiken voor vloertegels.

poedertegellijmDe 750 Multicol is snel en gemakkelijk te mengen en biedt een soepele smeerbaarheid, terwijl de lijm goed aan de spaan blijft kleven tijdens het aanbrengen. Een belangrijk focuspunt bij het ontwikkelen van deze nieuwe Eurocol-poedertegellijm was een robuust standvermogen. Deze mix van gebruiksgemak en sterke hechting maakt de 750 Multicol uniek. Extra voordeel voor de tegelzetter: de lijm is laag in stof en voldoet aan de Emicode EC 1PLUS-classificatie vanwege zijn zeer lage emissiewaarden. Hierdoor is de lijm ook toepasbaar in BREEAM-projecten, wat in lijn is met de toenemende eisen van opdrachtgevers betreffende de luchtkwaliteit van gebouwen.

De lijm dankt zijn lage gewicht en soepele verwerkbaarheid deels aan het gebruik van gerecyclede, hoogwaardige lichtgewicht vulstoffen. Dit maakt de lijm niet alleen duurzamer, maar is ook voelbaar voor de tegelzetter aan het einde van een lange werkdag. Een extra bonus is dat de lijm ook nog eens 10 tot 15% zuiniger is in verbruik dan andere vergelijkbare poedertegellijmen.

Forbo Eurocol
www.eurocol.nl