Bouwkosten

Artikel delen

Aanbrengen spachtel sierpleister op plafond

Casadata zet de kosten van het aanbrengen van spachtel sierpleisterwerk op een plafond op een rij. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen diverse korrelgroottes en plafondoppervlakten.

Tekst: Casadata.nl

Aanbrengen sierpleisterHet stucwerk op een plafond kan men afwerken met een dunne laag sierpleister. De ondergrond moet overal in dezelfde mate het vocht kunnen opnemen om kleurverschillen in de sierpleister te voorkomen.

Voor sierpleisters zijn verschillende systemen toepasbaar op basis van het gebruikte bindmiddel, zoals kalk-cementpleisters of sierpleisters op basis van kunststof. Voor het kleur- of structuureffect van de sierpleisters voegt men diverse soorten materialen aan de sierpleisters toe, zoals kleurstoffen, natuursteenkorrels, glas of steenmeel.

De sierpleister brengt men na het bevochtigen van de ondergrond machinaal of handmatig op en reit deze af. Tenslotte schuurt men de laag sierpleister dicht. De dikte en structuur van de sierpleisterlaag hangen af van de korrelgrootte van de toegepaste stoffen in de sierpleistermortel.

Altijd op de hoogte blijven omtrent de nieuwste prijsontwikkelingen binnen de bouwsector en deze gegevens direct en eenvoudig aanpassen naar je eigen situatie?

Dat maakt Casadata voor je mogelijk. Je krijgt nu 25% korting op een inlogabonnement naar keuze, wanneer je in het opmerkingenveld Bouwtotaalinlog vermeldt. Binnen het abonnement krijg je gratis uitleg door de Casadata klantenservice en kun je onbeperkt gebruik maken van de helpdesk tot 20:30 uur in de avond.

Pleisterwerk

Aandachtspunten

De ondergrond moet intact, vlak en gesloten zijn. De temperatuur van de ondergrond moet zich tussen +5 en +30 graden Celsius bevinden.

Stukadoorwerk is tijdens de verharding zeer gevoelig voor vorst en uitdrogen. Daarom moet men het stucwerk in de winter vorstvrij en in de zomer tochtvrij houden. Men moet ook rekening houden met voldoende uithardingstijd van een eventuele raaplaag.

Aanbrengen sierpleister

Kosteninformatie

Alle kosten zijn exclusief voorbereiding, afplakken, raaplaag, steigerwerk, klimtijd, bouwplaatskosten, transportkosten en stortkosten. Het prijspeil is november 2023. Voor de regionale kosten en de kosten van grotere oppervlakken, zie de kostentabel op casadata.nl.

Er is gerekend met een gemiddeld uurloon van € 49,50,- excl. opslag en € 57,92 incl. 17% toeslag voor bedrijfskosten, winst en risico. Deze 17% toeslag op de directe kosten bestaat uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico. De berekeningsformule luidt: 1,08 x 1,05 x 1,03 = 1,168 afgerond op 17%.

Meer informatie: www.casadata.nl

BouwTotaal