Bouwen aan morgen: Symposium ‘Duurzaam door slank ontwerpen in beton’

Artikel delen

In een tijd waarin duurzaamheid en innovatie centraal staan in de bouwindustrie, nodigt het aankomende symposium ‘Duurzaam door slank ontwerpen in beton’ professionals uit om zich te verdiepen in de toekomst van betonconstructies. Dit evenement, dat plaatsvindt op 11 maart in Museum Beelden aan Zee te Scheveningen, belooft een verlichtende dag te worden voor iedereen die betrokken is bij de betonsector.

Symposium 'Duurzaam door slank ontwerpen in beton’

Het symposium is bedoeld om invulling te geven aan het onderdeel ‘materiaalreductie door slim ontwerpen’. Dit is van groot belang, aangezien maar liefst 33% van het reductiepotentieel in handen ligt van opdrachtgevers en architecten/constructeurs. De focus ligt op het verminderen van CO2-uitstoot door innovatieve betonsamenstellingen en ontwerpen, wat essentieel is in de strijd tegen klimaatverandering.

Recent onderzoek van ETH Zurich heeft aangetoond dat door slim en slank ontwerpen van betonconstructies, aanzienlijke besparingen mogelijk zijn – tot 70% op beton en zelfs tot 90% op wapeningsstaal, vergeleken met standaard gewapend beton. Het symposium biedt een unieke kans om deze innovatieve ontwerptechnieken te verkennen, van baanbrekende ideeën tot praktische toepassingen, en de impact ervan op duurzaamheid en efficiëntie in de bouw.

Symposium Details

Het symposium ‘Duurzaam door slank ontwerpen in beton’ vindt plaats op maandag 11 maart van 12:00 tot 18:00 uur in het schilderachtige Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. De dag wordt geleid door dagvoorzitter Max Hendriks, hoogleraar betonconstructies aan de TU Delft en hoofdredacteur van het vakblad Cement. Onder de key-note sprekers bevinden zich prominente figuren zoals Joris Smits van Ney & Partners, Mariana Popescu van TU Delft, Diederik Veenendaal van Summum Engineering, en Francesco Ranaudo, bekend van zijn werk aan de ETH.

Het symposium is voornamelijk bedoeld voor opdrachtgevers, architecten en constructief ontwerpers. In dat kader organiseert Cement&BetonCentrum het symposium in samenwerking met het de platforms Cement en Tektoniek. De voertaal is Nederlands, een enkele presentatie zal in het Engels gegeven worden. Aan deelname van het symposium zijn geen kosten verbonden.

Klik hier voor meer informatie

Meld je hier aan!