Ontwerpen voor de toekomst

Artikel delen

Men verwacht dat 75% van de gebouwen die we vandaag de dag gebruiken, er in 2050 nog zal staan. Als gevolg daarvan zal de behoefte aan renovaties en specificaties toenemen, wat de nadruk legt op het belang van duurzaamheid en efficiëntie in het moderniseren van gebouwen. In dit kader speelt VELUX Commercial een vitale rol.

Ruimte Music Acedamy Hammelburg,

Ruimte voor renovatie. – Muziekacademie Hammelburg

Door het aanbieden van innovatieve daglichtoplossingen, draagt het bedrijf bij aan het verwezenlijk van de doelstellingen voor renovatieprojecten, die niet alleen gericht zijn op het herstel van schade, maar ook het behalen van de doelen op het gebied van energie-efficiëntie, comfort en esthetiek. De diverse daglichtoplossingen zijn ontworpen om een breed scala aan voordelen te bieden, waardoor bestaande gebouwen niet alleen voldoen aan de hedendaagse eisen maar ook voorbereid zijn op de toekomst. Door het verbeteren van natuurlijke lichtinval en het optimaliseren van energiegebruik ondersteunt het bedrijf een duurzamere en aangenamere leef- en werkomgeving, in lijn met de langetermijnvisie voor ons gebouwde erfgoed.

De renovatie en/of transformatie van een pand biedt de mogelijkheid om zowel de prestaties van het gebouw en ook het comfort voor de bewoners aanzienlijk te verbeteren. Echter is geen situatie hetzelfde en vraagt elke renovatie en transformatie om een andere aanpak. Wellicht is er behoefte aan verbetering van de daglichttoetreding en juist meer frisse luchttoevoer. Of wordt er gevraagd om de verbetering van de brandbeveiliging of de algemene veiligheid van het gebouw. In het productportfolio van VELUX vind je zowel geprefabriceerde als op maat gemaakte lichtstraten en daklichten met een snelle montagetijd. Daarnaast zijn er ook vaste en ventilerende modules, evenals rook- en warmteafvoersystemen (RWA).

Ruimte na renovatie - Muziekacademie Hammelburg

Ruimte na renovatie – Muziekacademie Hammelburg

Renovatie & transformatie van de daglichtschil biedt de mogelijkheid om zowel de prestaties van het gebouw als het comfort van de bewoners aanzienlijk te verbeteren. Het minimaliseren van het warmteverlies, door middel van zorgvuldige verlichting en isolatie, betekent het optimaliseren van het energieverbruik van het gebouw. Juist deze thema’s staan centraal in elk renovatieproject. En door meer natuurlijk licht binnen te laten in een gebouw, vermindert de afhankelijkheid van kunstlicht en wordt er bespaard op het energieverbruik.

Een ander belangrijk aspect van de energieprestaties van gebouwen is ventilatie. Met een gecontroleerd ventilatiesysteem kun je niet alleen warmteverlies voorkomen, maar ook zorgen voor een voldoende toevoer van frisse lucht. Een dak, inclusief elke daglichtoplossing erin, maakt deel uit van de thermische schil van een gebouw. De ideale daglichtoplossing draagt daarom bij aan een gezonde en comfortabele omgeving – een goede plek voor kinderen om te leren en voor werknemers om efficiënt te werken.

Bent u klaar om uw renovatieproject tot een succes te maken? Het team van VELUX Commercial staat klaar om u in elke fase te ondersteunen. Neem vandaag nog contact op en laat uw visie realiseren.

VELUX Commercial
commercial.velux.nl/