“Ik kan nu veel sneller, efficiënter én goedkoper kozijnen herstellen”

Artikel delen

Op rotte kozijnen zit niemand te wachten. Vaak wordt er bij houtrot besloten een kozijn in zijn geheel te vervangen, maar in de meeste gevallen is dit tijdrovend en onnodig. Reden voor Innodeen om DTS Reflex te ontwikkelen. Een productlijn om bestaande houten kozijnen te beschermen, te herstellen en te upgraden. Henry Stuurman van HS Houtrot Specialist uit Veenendaal past DTS Reflex toe in zijn projecten en wil niet meer terug naar het vervangen van volledige kozijnen: “ik kan nu veel sneller, efficiënter én goedkoper kozijnen herstellen.”

Henry Stuurman van HS Houtrot Specialist

Henry Stuurman van HS Houtrot Specialist.

DTS Reflex richt zich bij het herstellen alleen op aangetaste delen, wat leidt tot minder arbeids- en materiaalkosten. In tegenstelling tot traditionele methoden, waarbij vaak volledige houten kozijnen vervangen moeten worden, maakt DTS Reflex selectieve renovatie mogelijk. “Houtrot zit altijd in de onderdorpel en onderste hoekverbindingen van het kozijn en ontstaat door optrekkend vocht. De onderdorpel is het meest kwetsbare gedeelte van een kozijn”, legt Stuurman uit. 80 procent van het kozijn verkeert vaak nog in goede staat. “Je vervangt alleen het deel wat aangetast is door houtrot en voorkomt daarbij onnodige en dure kozijnvervanging.”

Herstel houten kozijn

Innovatief Durodeen

De DTS Reflex inzetdelen bestaan uit Durodeen, dit speciale thermohardende kunststof is overschilderbaar en bestand tegen vocht en verlengt daarmee de levensduur van kozijnen aanzienlijk, terwijl de originele kozijnstructuur behouden blijft. “Doordat het een kunststof is, voorkomt het dat het vocht verder omhoogtrekt het kozijn in. De rest van het kozijn blijft dus intact en zal ook in de toekomst geen last krijgen van houtrot”, aldus Stuurman.

Financiële voordelen

Het Durodeen verlengt de levensduur niet alleen, het verruimt ook het onderhoudsinterval. Alleen de glans van de laklaag neemt na verloop van tijd wat af. Schilderen wordt puur een esthetische kwestie, in plaats van noodzakelijk onderhoud. Dat leidt tot flinke besparingen, met name voor grote vastgoedbeheerders. Daarnaast minimaliseert het gebruik van DTS Reflex afval door selectieve vervanging in plaats van slopen.

Illustratie

Overtuigend verhaal

Of het Stuurman moeite kost de klant te overtuigen om kozijnen te laten repareren met DTS Reflex? “Nee”, lacht hij, “het is goedkoper dan een volledig kozijn vervangen en ze hebben er nauwelijks onderhoud aan. Bovendien geef ik zeven jaar garantie op het uitgevoerde werk. Eigenlijk heeft het alleen maar voordelen, zowel voor mij als voor hen.” Selectieve renovatie zorgt voor de bewoners ook voor veel minder overlast. De vakman is sneller klaar en aangezien de onderdelen standaard voorzien worden van een (neutrale) grondlak, volstaat een enkele aflaklaag.

Renovatie & Transformatie 2024

Kom naar stand 1.E090 van Innodeen tijdens Renovatie & Transformatie van 14 t/m 16 mei in de Brabanthallen.

Innodeen
www.innodeen.nl