Nieuwe generatie dakvensters

Artikel delen

Alle modellen van het Designo programma kenmerken zich door vloeiende lijnen, afgeronde profielen zonder zichtbare schroeven en door hun antracietgrijze afwerking die uitstekend past bij hedendaagse dakbedekkingen.

Designo dakvensters zijn uitgerust met een handbediende raamventilatie op het bovenste deel van het venster. Het openingmechanisme is op de Designo R8 een uitzet-tuimelsysteem van 45° en op de Designo R7 een top-tuimelsysteem van 38° met een universele multifunctionele handgreep aan de onderkant. Deze is eenvoudig te bereiken voor de gebruiker en het dakvenster biedt een panoramisch uitzicht.

De dakvensters worden verder voorzien van een dampwerende aansluitkraag en een in de fabriek voorgemonteerd isolatieblok (optioneel voor de Designo R7). Hierdoor wordt de warmteoverdracht-coëfficiënt beperkt tot Uw = 1,2 W/m²K bij standaard dubbel glas en Uw = 0,86 W/m²K bij de drievoudige beglazing Roto blueLine NE voor Designo R8.

Nieuwe beglazingstechnologie

De beveiligde beglazing met lage doorlaatbaarheid Roto blueLine heeft in de standaard uitvoering al een Ug-waarde van slechts 1,0 W/m2K. De speciale Aquaclear-behandeling zorgt voor langdurige netheid en schoonmaakgemak en de extra geluidsisolerende behandeling verbetert de kwaliteit van leven op de zolderverdieping. De drievoudige beglazing, die ook is voorzien van de Aquaclear-laag, heeft een Ug = 0,56 W/m²K. Dat is ideaal voor passiefwoningen.

De dakvensters zijn verkrijgbaar in vele afmetingen. De dakvensters zijn maximum 1,80 meter hoog. Door verschillende dakvensters naast elkaar of boven elkaar te installeren beschikt u over vele mogelijkheden om de zolderruimte te benutten en hetzelfde visuele effect te creëren als dat van een glazen oppervlak dat in één stuk doorloopt.

De nieuwe Designo generatie is ook verkrijgbaar als gevelvenster met verluchtingsstand, als dakvenster voor rookafvoer, als dakuitgang of als Lumix zolderraam. Voor plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn voor handbediening zijn er verschillende varianten elektrische vensters. Voor het gebruiksgemak is een uitgebreid programma aan bedieningstoebehoren met nieuwe verbeteringen verkrijgbaar. Zo zijn er ook elektrische buitenrolgordijnen, op verzoek verkrijgbaar op zonne-energie.

Eenvoudig te monteren

De nieuwe Roto Designo brengt de installatie- en montagetijd tot een minimum terug. De montagehaken worden vooraf gemonteerd in de fabriek, evenals de dampwerende verbindingskraag en het isolatieblok. Resultaat: de plaatsingstijd van de dakvensters van de nieuwe generatie is tot 30 procent korter dan die van vergelijkbare producten.

Roto Frank NV
(0800) 0232 114

www.roto-frank.nl