Circulaire bouwplaten: de gamechanger in duurzaam bouwen

Artikel delen

Het Zweedse bedrijf Recoma heeft een nieuwe plaat ontwikkeld als alternatief op bouwmaterialen zoals OSB, spaanplaat en gipsplaten. Recoma plaatmateriaal is 100% gerecycled, heeft een lage CO2-uitstoot en biedt een authentieke uitstraling. Dit maakt het niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar ook een veelzijdig inzetbaar alternatief in de bouwsector. RET Bouwproducten is trots om aan te kondigen dat zij de exclusieve importeur en leverancier van Recoma in Nederland zullen zijn.

Circulaire bouwplaten

De bouwsector staat bekend om zijn hoge CO2-uitstoot, vergelijkbaar met die van het verkeer op Nederlandse wegen. Recoma biedt een oplossing met een significant lagere CO2-uitstoot tijdens de productie, vergeleken met andere bouwmaterialen. Dit product wordt geproduceerd in Zweden en voldoet aan strenge Europese duurzaamheidsnormen.

Recoma is vervaardigd uit dagelijks verpakkingsafval van melk- en sap pakken. Dit proces helpt niet alleen de hoeveelheid afval te verminderen, maar gebeurt ook zonder het gebruik van lijmen en chemicaliën, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat. Zo wordt er per m2 Recoma (12,5 mm) 11 kg afval hergebruikt!

Recycling locatie

Unieke uitstraling

De unieke uitstraling van de platen is te danken aan het gebruik van gerecycled melk- en sap pakken, waarbij de natuurlijke imperfecties van het materiaal zorgen voor authenticiteit. De Recoma DESIGN variant staat bijzonder bekend om zijn opvallende ontwerp.

Circulaire bouwplaat

Veelzijdige toepassingsmogelijkheden

Recoma is een groen alternatief voor traditionele materialen als OSB, spaanplaat en gipsplaten, en is geschikt voor diverse toepassingen van scheidingswanden en plafondbekleding tot meubelbouw en interieurdesign. De platen zijn eenvoudig te verwerken met standaard gereedschap en bieden flexibiliteit in design door de mogelijkheid tot buigen in verschillende vormen

Het product is verkrijgbaar in drie uitvoeringen – Recoma BASIC, Recoma BASIC SURFACE en Recoma DESIGN – elk met unieke eigenschappen die aansluiten bij verschillende behoeften binnen de bouw en design.

Als exclusieve importeur en leverancier in Nederland, nodigt RET Bouwproducten alle geïnteresseerden uit om de toekomst van duurzaam bouwen te omarmen met een product dat milieuvriendelijkheid, functionaliteit en stijl naadloos combineert.

Voor meer informatie over Recoma en zijn producten, bezoek de website of neem contact op met RET Bouwproducten.

RET Bouwproducten
retbouwproducten.nl/