Zagen met nieuwe diamanttechnologie

Artikel delen

Husqvarna introduceert diamantgereedschappen met de Diagrip2 technologie. Met deze innovatieve technologie zaag je zichtbaar sneller, gelijkmatig en zonder problemen een breed scala aan materialen: van steen tot zwaar gewapend beton met hard aggregaat. Diagrip2 heeft een breder toepassingsvenster en een nog langere levensduur dan de eerste generatie Diagrip technologie.

De Diagrip2 technologie verdeelt de diamanten driedimensionaal en op gelijke afstand van elkaar. In tegenstelling tot (matrix) uitlijntechnologieën of een traditionele, willekeurige verdeling van andere aanbieders zorgt deze Husqvarna-technologie dat er voortdurend een optimale hoeveelheid diamanten werkzaam is. De diamanten worden ook langer vastgehouden in de segmenten en zorgen daardoor voor zeer gelijkmatige en krachtige zaagprestaties. De zaagsnelheid ligt zo’n 20 tot 30 procent hoger in vergelijking met de eerste generatie Diagrip-gereedschap. Met de nieuwe technologie ‘bijt’ het gereedschap zich zelfverzekerd in het materiaal vast en geeft meer comfort bij het zagen in veeleisende materialen als zwaar gewapend beton. Het gereedschap heeft daarbij geen last van ‘verkleving’ aan lengte-ijzers en zaagt net zo gemakkelijk door beton als door de bewapening en het aggregaat.

Sneller, soepeler én stiller
De Husqvarna gereedschappen met Diagrip2 zijn voorzien van relatief grote diamanten, waardoor er soepeler en zichtbaar sneller gewerkt kan worden in vergelijking met traditionele segmenten. De hoge zaagsnelheid en lange levensduur wordt mede gegarandeerd door het efficiënte ontwerp van de segmenten. Zo kunnen fragmenten en splinters eenvoudig van het gereedschap verwijderd worden. Het zaagsysteem werkt stiller door een opvallend minder agressief geluid. Daarnaast biedt Husqvarna bij de nieuwe zaagbladen de mogelijkheid om te kiezen voor een geluidsarme kern, waardoor het geluid tot een minimum wordt gereduceerd.

Husqvarna Construction Products, Almere, (036) 521 00 50, www.husqvarnacp.nl