Afstandlasers meten nauwkeuriger en betrouwbaarder

Artikel delen

Het assortiment meetapparatuur van Makita is uitgebreid met twee afstandlasers en een rotatielaser. Deze nieuwe lasers bestaan niet langer uit mechanische onderdelen maar zijn volledig voorzien van elektronica. Hierdoor werken de lasers sneller, nauwkeuriger en zijn de resultaten betrouwbaarder. De IP54 classificatie garandeert tevens dat de lasers stof- en waterdicht zijn en dus geschikt voor gebruik op de bouwplaats. Daarnaast zijn de aantrekkelijk geprijsde afstandlasers voorzien van de nieuw erkende ISO normering 16331-1, waardoor de precisie en reikwijdte van de meetresultaten gewaarborgd is.

De compacte en robuuste afstandlasers LD050P en LD080PI beschikken beide over handige functies, die het foutloos meten van afstand, oppervlakte en inhoud vergemakkelijken en versnellen. De digitale meetlint functie (tracking mode) kan meerdere uitkomsten uit één meting produceren. Met drie keer klikken heeft de professional alle benodigde informatie beschikbaar, zoals de inhoud van de ruimte en de oppervlakte van vloer en wanden. De LD080PI geeft ook direct de omtrek van de vloer aan. Beide afstandlasers zijn te gebruiken voor zowel binnen als buiten en zijn ideaal voor installateurs, architecten, aannemers, schilders, tegelzetters, elektriciens en schrijnwerkers.

Snel en veelzijdig

De Makita LD080PI afstandlaser is geavanceerder dan de LD050P en is uitgerust met een ‘stake out’ functie. Die geeft bij lastige tussenmaten via een signaal de juiste afstand aan. Bij het plaatsen van tussenwanden in een open ruimte hoeft de professional niet langer zelf na te denken en afstanden op te tellen. Ook de waterpasfunctie werkt met een signaal en is nauwkeuriger dan de ouderwetse waterpas met luchtbel. Dit model beschikt daarnaast over onder andere een intervalfunctie, ingebouwde hellingssensor, functie voor continue metingen (tracking) en een functie voor optellen en aftellen.

Rotatielaser
De nieuwe zelfnivellerende Makita rotatielaser SKR200Z is onmisbaar voor het zowel binnen als buiten nauwkeurig horizontaal en verticaal uitlijnen van bouwtoepassingen. Deze veelzijdige en gebruiksvriendelijke laser beschikt naast een 360º rotatie ook over een 90º puntlaser om bijvoorbeeld snel en nauwkeurig de positie van gipswanden te definiëren en aan te passen. De SKR200Z heeft een werkbereik van 200 meter met ontvanger en is uitgerust met twee functies, roteren en scannen. De laser heeft vier verschillende rotatiesnelheden die betrekking hebben op de zichtbaarheid van de laserstraal. De scanmodus biedt de beste zichtbaarheid en is ideaal voor klussen waar normaal gesproken een meetlint, potlood en waterpas bij gebruikt wordt. Zeker omdat professionals het meetwerk met de meegeleverde afstandsbediening eenvoudig alleen kunnen verrichten. Aan de hand van zijn roterende laser kan een lijn 360° om het apparaat worden geprojecteerd, die automatisch waterpas wordt gesteld. Voor een verticale lijn kan de laser op zijn kant gebruikt worden. De kop van laser is handmatig in te stellen en het apparaat kan met de meegeleverde wandklem eenvoudig op plafondprofielen of wanden geklikt worden. Dankzij de High Alert functie  behoren foutieve of afwijkende metingen tot het verleden. Deze beveiliging geeft namelijk na korte onderbreking van de werkzaamheden aan of de instellingen nog steeds correct zijn.

Makita Nederland B.V., Eindhoven, (040) 206 40 40, www.makita.nl