Driedimensionale bekistingsoplossing voor complexe vormen

Artikel delen

Met Doka Shape biedt Doka Nederland te Oss een oplossing voor projecten waarin bouwdelen met een complexe geometrie in het werk moeten worden gestort. Met de driedimensionale bekistingselementen kunnen afwijkende, gekromde architectonische vormen eenvoudig en nauwkeurig worden gerealiseerd.
 
De 3D-bekistingselementen van Doka Shape worden gefreesd uit geëxpandeerd polystyreen en volledig op maat gemaakt. De hoogwaardige polystyreen is voorzien van een speciale synthetische coating die het ontkisten vergemakkelijkt, een homogeen betonoppervlak garandeert en scheurtjes en verkleuringen zoveel mogelijk voorkomt. Daarmee wordt nabehandeling van het betonoppervlak nagenoeg overbodig.
De EPS-elementen worden ondersteund door binnenbekistingselementen en gedragen en gepositioneerd door een buitenbekisting, zoals de Doka Top50 dragerbekisting. Bij het ontkisten wordt eerst de buitenste draagconstructie verwijderd waarna de binnenbekistingselementen van de constructie worden losgemaakt.
De individueel gevormde bekistingselementen kennen een zeer nauwkeurig en vooraf bekend randverloop, waardoor perfect gevormde voegen zijn gegarandeerd. De Doka Shape bekistingselementen kunnen meerdere malen worden gebruikt.
 
Doka Nederland, Oss, (0412) 65 30 30, www.doka-nederland.nl