Twee keer plezier van dezelfde energie.

Artikel delen

Als u een badkamer gaat (ver)bouwen, maar met een douchepijp WTW niet uit de voeten kunt, dan heeft Aco goed nieuws. De Aco ShowerDrain X combineert het nuttige met het aangename: u plaatst een fraaie douchegoot en realiseert tegelijkertijd energiebesparing en comfortverhoging.
 

Daarbij wordt gebruik gemaakt van een duurzame energiebron die tot nu toe niet benut werd, namelijk de warmte van het douchewater! Het principe is eenvoudig: de warmte van het gebruikte douchewater verwarmd het koude water voor, voordat het naar de thermostatische mengkraan stroomt. Dit resulteert in een extra energiebron ter grootte van ca. 10 kW die wordt inschakelt bij het douchen.

Energie die anders door de afvoer verdwijnt. In de praktijk kan ongeveer de helft van de voor het douchen benodigde energie teruggewonnen worden. Deze extra warmtebron verlaagt het energieverbruik en verhoogt het comfort. De ACO ShowerDrain X levert hiermee een belangrijke bijdrage aan het verlagen van de EPG voor woningen en het geeft de woning een beter energielabel.

In bestaande situaties helpt het product meer uit de bestaande warmwaterinstallatie te halen, zodat bijvoorbeeld toch een regendouche of een 2e badkamer op de bestaande (kleine) warmwatervoorziening kan worden aangesloten. Er gaan immers meer liters warm water naar het tappunt.

Aco
www.aco.nl