Betaalbare en eco-vriendelijke akoestische oplossing

Artikel delen

Nieuw in het assortiment van Astrimex: @wood houtwolcement panelen. Deze panelen, op basis van naaldhout en wit cement zijn een uitstekende keuze als het gaat om geluidsabsorptie in combinatie met milieuvriendelijkheid. Daarnaast hebben de panelen, vanwege hun samenstelling, een gunstig effect op het microklimaat van het pand. @wood kan worden toegepast in vrijwel alle situaties waar geluidsabsorptie in combinatie met isolatie (zowel qua geluid als qua temperatuur) van pas komt of noodzakelijk is.

Materiaalsamenstelling

@wood panelen bestaan uit een combinatie van houtwol, Portlandcement en lijm. De houtwolvezels van FSC gecertificeerd naaldhout hebben een dikte van 0,2-0,5mm en een breedte van 1,5mm. De tweede hoofdcomponent die voor de productie van @wood panelen wordt gebruikt is Portland cement. Portland cement staat bekend als een van de betere cementsoorten. Dit materiaal heeft als eigenschap dat het in het begin snel uithardt en een hoge eindsterkte heeft.

Toepassing

De samenstelling van @wood panelen maakt het mogelijk ze in verschillende segmenten te gebruiken. De akoestische platen kunnen als verlaagd plafond worden gebruikt in onder andere:

  • Parkeergarages/-kelders
  • Scholen
  • Bioscopen
  • Zwembaden
  • Trappenhuizen
  • Restaurants
  • Sportaccommodaties
  • Schietbanen
  • Kantoren
  • Geluidsstudio’s

De panelen worden standaard geleverd in Naturel of Wit in de volgende afmetingen:

 • 600 x 600 x 25mm
 • 600 x 1200 x 25mm

En zijn verkrijgbaar in de volgende randafwerkingen:

 • Inleg
 • Doorzak
 • Vellingkant (VK)

Meer informatie over dit nieuwe product vindt u op www.astrimex.nl/prod/@wood.