Nieuwe standaard tegen brand-doorslag en brand-overslag

Artikel delen

Vetrotech Saint-Gobain introduceert Vetroflam 2S. “Dit is de sterkste, dunste, lichtste en meest transparante tweezijdige EW 30 brandwerende veiligheidsbeglazing in zijn klasse,” aldus de fabrikant. De beglazing is gecertificeerd als onderdeel van een Meranti-houten kozijnsysteem. De glastoepassing is ook succesvol getest in stalen Jansen- en Forster-profielen. “Vetroflam 2S is hiermee de nieuwe standaard voor 30 minuten weerstand tegen brand-doorslag en brand-overslag (WBDBO).”

De tweezijdig brandwerende glasoplossing bestaat uit speciaal gehard, monolithisch brandwerend glas, gemonteerd in een houten of stalen kozijnsysteem. Met afmetingen tot 1.200 x 2.200 mm, een dikte van slechts 6 mm aan beide kanten, en een innovatieve hittereflecterende coating beschermt het mensen en hun eigendommen aan weerszijden van het glas bij brand, waarbij het bovendien transparant blijft.

Dankzij de geharde eigenschappen is Vetroflam 2S geclassificeerd als 1 (C) 1 veiligheidsglas en is het tien keer sterker dan normaal floatglas. Doordat Vetroflam 2S in alles tweezijdig is (letselwerend, brandwerend, leesbaar brandwerend stempel) en bovendien dun en licht is, kan het eenvoudig en snel worden geïnstalleerd. Dat kan op de bouw of al in de timmerfabriek, omdat het niet meer uitmaakt aan welke kant het prefab-element later met de brandhaard wordt belast. “Andere belangrijke voordelen zijn dat het glas de laagste belasting heeft voor het milieu, omdat het geen toevoegingen kent en volledig recyclebaar is na een eeuwige levensduur. Tot slot biedt Vetroflam 2Seen hoge lichtsterkte en comfort voor de gebruikers en bewoners van gebouwen dankzij de buitengewone helderheid en 82% lichttransmissie.”

Vetrotech
www.vetrotech.nl