Tiny House als Zwitsers zakmes

Artikel delen

De grote uitdaging bij het ontwikkelen van een Tiny House: hoe ga ik alle functies zo efficiënt mogelijk integreren met als resultaat voldoende bewegingsvrijheid? De Italiaanse architect Leonardo Di Chiara ontwikkelde aVoid. Een Tiny House wat doet denken aan een Zwitsers zakmes.

Het bordeaux rode Zwitserse zakmes. Een mes, een zaagje, paperclip en in sommige exemplaren een vergrootglas; allemaal strak geïntegreerd tussen de rode omlijsting. Zou een dergelijk mes een inspiratiebron kunnen zijn bij het inrichten van een Tiny House? Zeker wel, Leonardo Di Chiara is vermoedelijk een fan. Zijn Tiny House staat synoniem aan uitklappen, weer inklappen en van uitvouwen tot weer verbergen in de muur. Het resultaat is een zeer dynamische Tiny House. Ruimtelijk, praktisch en bovendien heel stijlvol.

Foto: Anna Fontanet Castillo