Enorm solardak bij De Groot Vroomshoop

Artikel delen

De Groot Vroomshoop bedekt een groot gedeelte van haar daken van de vestiging in Vroomshoop met ruim 14.000 zonnepanelen. Het totale oppervlak is gelijk aan vijf voetbalvelden en levert maximaal 4 MW aan groene stroom per jaar op. Daardoor krijgt het bedrijf – onderdeel van het Koninklijke VolkerWessels-concern – één van de grootste solardaken van Overijssel.

Van links naar rechts: Joost Posthuma (Hoofd Verkoop Pure Energie), Gerard Beltman (Directeur De Groot), Michel Arninkhof (Directeur Zon bij Pure Energie) en Michiel Vincent (Adjunct Directeur De Groot).

De Groot Vroomshoop heeft een groen meerjarenplan gesloten met Pure Energie. De eerste fase wordt in 2019 in gebruik genomen en op 4 september werd de overeenkomst bekrachtigd met een handtekening door directeur Gerard Beltman van De Groot Vroomshoop en Michel Arninkhof van Pure Energie.

“Wij bouwen in onze fabriek bewust met hout,” vertelt Beltman. “Hout is een prachtproduct, bovendien is het een onuitputtelijke en hernieuwbare grondstof. We zijn bewust maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. Daar hoort een duurzame opwekking van groene stroom ook bij. Met 38.000 m2 aan daken, is de keuze voor solar logisch. Op deze manier kunnen wij ook op dit onderdeel onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.”