Eigen productie glasvezelplaten waarborgt kwaliteit

Artikel delen

Van Boven is de oudste, nog zelfstandige producent van glasvezelsterkte polyester (thermohardende) producten. Het Gorinchemse bedrijf behoort met een bebouwd oppervlak van ruim 10.000 m2, tot de grootste Europese kunststofindustrieën op zijn gebied.

Een ervaring van meer dan 65 jaar en toepassing van uitsluitend hoogwaardige grondstoffen staan borg voor de kwaliteit van onze producten.
Sinds 1951 worden Novolite polyester golf- en vlakke platen in eigen bedrijf vervaardigd op zelf ontwikkelde machines. Standaard worden de platen geproduceerd uit een lichtstabiele polyesterhars met een versterking van glasvezelmatten. Door aanpassingen in de receptuur zijn er verschillende mogelijkheden, zoals beplating met een brandvertragende werking, andere kleuren, en geschiktheid voor grotere overspanningen. Deze platen zijn verkrijgbaar in diverse grammages en in circa 250 verschillende profielen.

Novolite polyester platen kunnen bij redelijke hoeveelheden voorzien worden van een protectiefilm. Deze film beschermt de harslaag van de polyester plaat nog meer tegen weersinvloeden, waardoor de levensduur aanzienlijk verlengd wordt. Deze uitvoering wordt onder de naam Novolite Plus op de markt gebracht.
Tevens is het mogelijk de Novolite polyester platen te voorzien van een speciale protectie film. Deze film bezit dezelfde eigenschappen als de Novolite Plus film met als toevoeging dat hij UV-beschermend is en het proces van verkleuring door UV-straling vertraagt. Deze uitvoering wordt onder de naam Novolite Longlife op de markt gebracht.
Daarnaast produceert Van Boven damwandprofielplaten, eveneens onder de naam Novolite. Deze polyester trampeziumvormige platen zijn naast de standaarduitvoering leverbaar in transparante- en niet transparante kleuren, in 600-grams glasvezelversterking per m2 geprofileerde plaat, in brandvertragende en in Novolite Plus uitvoering.

Van Boven
www.van-boven.com