Grootformaat en lichtgewicht combiplaten voor maatwerktoepassingen

Artikel delen

Naast gekende oplossingen in kleinformaat platen (meestal 1200 x 600 mm) met gips of gipsvezelplaat in combinatie met PIR of XPS als drukvast en lichtgewicht isolatiemateriaal, heeft WECAL inmiddels ook grootformaat combiplaten in het productgamma opgenomen. Deze kunnen, afhankelijk van het formaat beplating, uitgevoerd worden met hele platen isolatiemateriaal OF worden opgebouwd met op maat gezaagde delen isolatieplaat. Voor combiplaten met hele isolatieplaten zijn de maximale afmetingen afgestemd op de standaard afmetingen van o.a. de PIR isolatie (2400 x 1200 mm).

Voor maatwerkoplossingen zijn andere maatvoeringen mogelijk. Voor toepassingen met gips(vezel)platen zijn de standaard afmetingen van de gipsplaat leidend, die weer afgestemd kunnen zijn op specifieke afmetingen die voor een project benodigd zijn. In principe is er op de lijmstraat van WECAL geen beperking in lengte. Praktisch gezien geldt een lengte van maximaal 3200 x 1250 mm als handelbaar in productie en logistiek. Bij combiplaten in voorzetwanden kunnen grootformaatplaten aangeleverd worden met maatvoering afgestemd op het frame, waarbij het ook mogelijk is de beplating bij verlijming door te laten steken om een overlap met sponning te creëren. Hiermee wordt een doorgaande naad vermeden in de wandopbouw.

Grootformaat combiplaten vragen om een andere logistieke behandeling en kunnen op de bouw aangeleverd worden door vrachtwagens met open zijkanten en een kooi-aap, met minimaal risico op beschadigingen. Sowieso zijn de combiplaten door verlijming van de beplating op drukvaste isolatie minder gevoelig voor beschadigingen en daar waar deze platen als maatwerkoplossing ingezet worden, is er beduidend minder (snij)afval.

WECAL DAK- & ISOLATIETECHNIEK
www.wecal.nl