Antislipinrichting voor ladders

Artikel delen

In de bouw wordt er nog steeds enorm veel gebruik gemaakt van ladders. Valgevaar is echter één van de meest voorkomende oorzaken van een arbeidsongeval. Op een werkplek die 2,50 meter of hoger ligt dan het aangrenzende terrein moeten daarom maatregelen worden genomen. Een goede veiligheidsmaatregel is het gebruik van de Ladderprotector en de Ladderstopper van Lexport.

Ladderstopper.

De Ladderprotector is een rubber antislipinrichting met richels die ladders een grote stabiliteit geeft. Het visgraatprofiel aan de onderkant heeft op uiteenlopende ondergronden zo veel houvast dat de ladder niet kan wegglijden, ook niet bij tegels, gras, marmer en zelfs niet bij regen en sneeuw. Door een opstaande rand is dit product zeer geschikt voor ladders met een stabiliteitsbalk. De protector is 66 cm lang, 22 cm breed en 9 cm hoog. Hij is gemaakt van SBR 70 Shore rubber en dus niet van rubbergranulaat dat van oude autobanden afkomstig is. Hierdoor zijn er geen milieu- en gezondheidsrisico’s. De protector weegt 4 kilo en is berekend op driemaal de normale belasting. De Ladderprotector voldoet aan alle Europese veiligheidsvoorschriften.

Lexport is bezig om de Ladderprotector te splitsen in twee delen, die uitschuifbaar zijn tot 1,20 meter door middel van rails. Het bedrijf levert haar Ladderprotectors inmiddels wereldwijd: Europa, Dubai, Nieuw Zeeland, Australië, VS en Canada.

Ladderstopper

De Ladderstopper heeft geen rubber opstaande rand, maar een opstaande rand die bestaat uit een aluminium T-stuk met een 2 mm dikke rubbercoating. Ook hier bedraagt de belasting driemaal het lichaamsgewicht van de laddergebruiker. Met een lengte van 102 cm is dit product geschikt voor alle ladders.

Lexport, www.lexport.nl