Arbeidsvriendelijke renovatie met lichtgewicht systeemvloer

Artikel delen

Een makkelijke, arbeidsvriendelijke uitvoering gekoppeld aan een hoogwaardig eindresultaat qua sterkte en isolatiewaarde. Die combinatie levert de Combifor systeemvloer van Duofor. Het unieke aan de systeemvloer is de combinatie van lichtgewicht materialen. Geen gesjouw met zware wapening of beton, maar een systematische opbouw van meerdere lagen, wat zorgt voor een sterke en stijve vloer. Met de inzet van lichtgewicht geprefabriceerde elementen is de vloer binnen een dag te monteren in het renovatieproject of binnen de aanbouw of uitbouw.

De sterkte en stijfheid van Combifor komen uit de speciaal ontwikkelde stalen liggers, die via een beugelsysteem eenvoudig op hun plek te hangen zijn. Belangrijk daarbij is de vrije keuze hart-op-hartmaat. De stalen liggers kunnen naar draagkrachtwens worden bevestigd, ongeacht ongelijk verdeelde nissen. De liggers zijn bovendien direct tot de juiste maat uitschuifbaar; de liggerlengte is traploos verstelbaar. Via de sleufgaten in de profielen kan het leidingwerk eenvoudig onder de vloer worden aangebracht. De liggers worden óf met zwaluwstaartplaten en mortel en eventueel vloerverwarming afgewerkt óf met houten plaatmateriaal. De houten platen worden direct op de stalen liggers geschroefd.

Onder de stalen liggers worden speciale Thermostrips aangebracht. Deze dienen naast het dragen van de isolatieplaten tevens als koudebrugisolator. Daardoor is sprake van een hoge isolatiewaarde van dit pakket. De lambdawaarde van de Thermostrip ligt iets hoger dan die van bijvoorbeeld polystyreen, waardoor de kritische temperatuurlijnen onder de stalen liggers worden ‘doorgestuurd’. Hierdoor kan geen condensaat op de onderzijde van de stalen liggers optreden. Op lange termijn heeft dit een gunstige invloed op de zinklaag en daarmee de levensduur van de totale vloer.

Duofor
www.duofor.eu