Energieneutraal wonen

Artikel delen

Als expert op het gebied van een volledig afgestemd binnenklimaat introduceert WOLF het Warmtepomp Skid Centrum, (WOLF WSC). Hiermee komt een compleet modulair woningconcept beschikbaar, waarbij alle benodigde technische componenten compact gebundeld zijn op één frame voor duurzame, energieneutrale woningen.

En dat bij zowel nieuwbouwprojecten als seriematige verduurzaming van bestaande woningen. Alle onderdelen in het WSC vormen samen een totaalsysteem, waarbij een optimale energiebenutting en efficiëntie worden gewaarborgd door toepassing van de modernste regelcomponenten. Volledig naar wens en behoefte van de eindgebruiker is het systeem aan te passen, zo kunnen de onderdelen in het WSC toegevoegd worden of variëren in capaciteit. Als basis is er een warmtepomp BWL-1-S of CHC met buffervat, een woonhuisventilatiesysteem CWL Excellent, een expansievat voor het verwarmingssysteem en een boilervat, inclusief een spiraal voor de warmtepomp. Naar wens is het systeem aan te vullen met een zonne-energiesysteem met zonnepompgroep en expansievat voor het zonne-energiesysteem. Met de toevoeging van een SolarEdge 200 Wave omvormer, kunnen PV panelen aangesloten worden op de warmtepomp waarbij de warmtepomp inschakelt wanneer de opbrengst van de PV panelen hoger is dan het huidige stroomverbruik. De oplossing is verkrijgbaar in een binnen- of buitenopstelling.

Informatie: www.wolf.eu