Krachtiger dan ooit: Bosch FlexiClick 12 volt nu met borstelloze motor

Artikel delen

Het meest veelzijdige en compacte schroefboormachinesys-teem

 • Nieuwe motor voor een grotere efficiëntie en langere levensduur
 • Meer toepassingsmogelijkheden door grotere boor- en schroefdiameter
 • Beproefde flexibiliteit door vier systeemopzetstukken met acht toepassingsconfiguraties
 • Extra vaste boorhoudervariant voor nog nauwkeuriger boren op krappe plaatsen

Het Bosch FlexiClick-systeem met 12 volt is nu krachtiger dan ooit: de nieuwe accu-schroefboormachine GSR 12V-35 FC Professional is uitgerust met een borstelloze motor met een hoog rendement. Daardoor is de machine efficiënter, duurzamer en tevens onderhoudsvrij. De GSR 12V-35 FC Professional werkt met maximaal 1750 omwentelingen per minuut en is daarmee 35 prozent sneller dan zijn voorganger. Voor een efficiënt resultaat zorgt ook een hoger draaimoment van 35 newtonmeter bij harde en 20 newtonmeter bij zachte schroefverbindingen. De boordiameter in hout is met 32 millimeter 70 procent groter, de maximale schroefdiameter bedraagt nu acht millimeter. Daardoor heeft hij aanzienlijk meer toepassingsmogelijkheden. Bovendien is de GSR 12V-35 FC Professional wederom 17 millimeter korter dan de voorgan-ger en met zijn vier opzetstukken – een vergrendelbare bithouder en boorhouder-, excentrisch en haaks opzetstuk – het meest veelzijdige en compacte schroefboormachinesysteem op de markt. Met de vier opzetstukken zijn in totaal acht configuraties mogelijk: Bosch is de enige fabrikant waarbij het haakse opzetstuk met elk van de drie andere opzetstukken gecombineerd en gebruikt kan worden. Uniek is ook de instelbaarheid van ex-centrisch en haaks opzetstuk direct op de machine: er kunnen 16 werkposities worden ingesteld zonder dat het FlexiClick-opzetstuk van de schroefboormachine hoeft te worden gehaald. Timmerlui, keuken-, meubel en beursbouwers evenals installateurs besparen daardoor tijd en zijn bij werkzaamheden op krappe plaatsen nog flexibeler.

Een overzicht van het 12 volt 5-in-1-systeem FlexiClick

De GSR 12V-35 FC Professional is met 115 millimeter de kortste accuschroefboormachine in zijn klasse. Dit maakt van hem de probleemoplosser voor plaatsen waar weinig ruimte is.
Hij heeft een magnetische bithouder en kan zodoende ook zonder opzetstuk worden gebruikt. De machine biedt nu bovendien een riemclip en een groter softgrip-vlak – het werken is daardoor nog comfortabeler. Er zijn slechts enkele handelin-gen nodig om de schroefboormachine met het gewenste opzetstuk te verbinden: eenvoudig op de FlexiClick-interface zetten en de vergrendelingsring rechtsom draaien. Een klikken evenals een controle-aanduiding op het opzetstuk bevestigen de betrouwbare verbinding van beide componenten.

Bithouder, boorhouder-, excentrisch en haaks opzetstuk bieden de beproefde voordelen: de bithouder GFA 12-X Professional heeft een zeskantopname met bitvergrendeling, zodat bits niet ongewenst los gaan zitten. Met bithouder is de GSR 12V-35 FC Professional nog maar 144 millimeter lang en zodoende nog steeds het kortste model op de markt. Het boorhouderopzetstuk GFA 12-B Professional heeft een Auto-Lock-functie en neemt boren van één tot tien millimeter op. Inclusief boorhouder-opzetstuk is de accuschroefboormachine slechts 162 millimeter lang en maakt nauwkeurig boren op krappe plaatsen mogelijk. Met het excentrische opzetstuk GFA 12-E Profes-sional kan exact en dichtbij de rand worden geschroefd. De gebruiker komt tot op een af-stand van twaalf millimeter van de rand. Er kunnen 16 werkposities worden ingesteld zonder dat het FlexiClick-opzetstuk van de accuschroefboormachine hoeft te worden gehaald. Hetzelfde geldt voor het haakse opzetstuk GFA 12-W Professional. Het is met 61 millimeter het kortste haakse opzetstuk in zijn klasse.

 

Extra vaste boorhoudervariant voor nog nauwkeuriger boren op krappe plaatsen

Bosch introduceert naast de FlexiClick-schroevendraaier een variant met vaste boorhouder: de GSR 12V-35 Professional. Deze is met 154 millimeter de kortste en krachtigste schroefboormachine met vaste boorhouder in het 12 volt-programma en schroeft met een nog grotere precisie. Voordelen als de borstelloze motor, het toerental van maxi-maal 1750 omwentelingen per minuut en het draaimoment van 35 newtonmeter bij harde schroefverbindingen laat de machine vooral bij boorgaten in metaal en hout aan bod komen.

De variant met vaste boorhouder GSR 12V-35 Professional is per direct verkrijgbaar, de FlexiClick-schroefboormachine GSR 12V-35 FC Professional vanaf juni. Alle genoemde prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen excl. btw.

 

Technische gegevens GSR 12V-35 FC
Professional
(vervangt GSR 12V-15 FC Professional)
GSR 12V-35
Professional
(vervangt GSR 12V-20
Professional)
Max. accuspanning 12 V 12 V
Accucapaciteit 3,0 Ah 3,0 Ah
Koplengte (lengte x hoogte) 115 x 181 mm zonder systeemopzetstuk 154 x 181 mm
Max. draaimoment (hard/zacht) 35/20 Nm 35/20 Nm
Onbelast toerental (stand 1/stand 2) 0 – 460/0 – 1750 min-1 0 – 460/0 – 1750 min-1
FlexiClick-interface
voor systeemopzetstukken
ja nee
Max. boordiameter in hout/staal 32/10 mm 32/10 mm
Max. schroefdiameter 8 mm 8 mm
Gewicht inclusief accu 0,77 kg 0,93 kg
Leveromvang/vrijblijvende adviesprijs excl. btw
 • als set in de L-BOXX inclusief de vier opzetstukken, twee 3,0 Ah-accu’s en snellaadapparaat:
  € 299
 • als set in de L-BOXX inclusief boorhouderopzetstuk, twee 3,0 Ah-accu’s en snellaadapparaat:
  € 239
 • solomachine in doos: € 125
 • solomachine in de
  L-BOXX: € 135
 • machine in de L-BOXX met twee 3,0 Ah-accu’s en oplaadapparaat: € 219

 

Technische gegevens Bithouder GFA 12-B Professional
Lengte 27 mm
Gereedschapopname HEX
Gewicht 0,1 kg
Prijs € 19

 

Technische gegevens Boorhouderopzetstuk GFA 12-B Professional
Lengte 46 mm
Spanbereik boorhouder 1 ‒ 10 mm
Gewicht 0,2 kg
Prijs € 29

 

Technische gegevens Excentrisch opzetstuk GFA 12-E Professional
Hoekmaat 12 mm
Instelbare posities 16
Gewicht 0,3 kg
Prijs € 29

 

Technische gegevens Haaks opzetstuk GFA 12-W Professional
Lengte 61 mm
Instelbare posities 16
Gewicht 0,3 kg
Prijs € 29

Onder voorbehoud van wijzigingen.