Snel gebouwd

Innovatie & Inspiratie
Artikel delen

“Behoefte aan oplossingen in prefab”

Emergo is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van prefab bouwcomponenten, zoals daken, dakkapellen, wanden, woonmodules, badkamers en energiedaken waarbij zonnepanelen netjes in het dak zijn geïntegreerd. “We zullen op de vakbeurs PREFAB in oktober in Den Bosch veel nadruk leggen op ons energiedak Emergo Navitect II, omdat we zien dat de markt op zoek is naar een fraaie oplossing voor de zonnepanelen op daken”, zegt Jesse Versluijs, verantwoordelijk voor PR en ontwikkeling bij Emergo Prefab.

“We willen in elk geval niet zo’n lelijke ‘Tetris stapeling’ en het liefst geen oplegconstructie, maar een mooi geïntegreerde verwerking van glas-glas PV-panelen zonder frame. Wij hebben zelf een systeem ontwikkeld waarbij dak en zonnepanelen een eenheid vormen. Ook voor complete daken, geprefabriceerde buitengevels en prefab uitbouwen ligt de kracht in de systeemoplossing, waarbij alles technisch op elkaar is afgestemd”, aldus Jesse Versluijs. “Zo kunnen wij als aantrekkelijke partner voor prefab oplossingen optreden. Want daar is in de bouw én bij de woonconsument behoefte aan. Wij merken een sterk stijgende vraag naar prefab totaaloplossingen zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten. Emergo staat voor plezierig wonen voor iedereen. We kijken nadrukkelijk naar de wens van de woonconsument.”

 

BIPV

Het innovatieve bedrijf heeft een mooi BIPV-systeem (Building Integrated PV) ontwikkeld, samen met specialisten op dit gebied. Versluijs: “Wij zijn geen zonnepanelenfabrikant, maar een fabrikant van prefab bouwoplossingen waarbij prefab daken onze hoofdfocus heeft. We hebben gezocht naar partijen die een energiedak konden leveren dat er én mooi uitziet én betaalbaar is voor de mainstream woningbouw. Zo’n partij hebben we niet gevonden. Daarom hebben wij zelf het energiedak Emergo Navitect II ontworpen, compleet met een gepatenteerd bevestigingssysteem en glas-glas panelen zonder frame. Wij werken met verschillende leveranciers van de te verwerken zonnepanelen om zo flexibel te kunnen zijn in de maatvoering. Uitgangspunt is dat het dakvlak uiteindelijk fraai oogt, hetzij in de vorm van een dak volledig met geïntegreerde zonnepanelen, hetzij als mooi vlak tussen de pannen. Overigens ook voor complexe dakvormen zijn deze oplossingen prima mogelijk.”

Complete oplossing

Emergo richt zich per definitie op complete oplossingen. “Bij daken is dat qua engineering van goot tot nok, alles is op elkaar afgestemd. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de montage. Door heel Nederland zijn wij actief met teams om daken, wanden en gevels te monteren. Wanneer een aannemer kiest voor een verregaande mate van prefabricage door te kiezen voor kant-en-klare casco’s en kapconstructies voor nieuwbouwprojecten, dan zijn er doorgaans andere bouwcomponenten die eveneens via een industriële aanpak kunnen worden meegenomen. Op de vakbeurs PREFAB gaan wij ook onze geveloplossing tonen. Wij kunnen vanaf 2020 met hulp van een robot op een efficiënte wijze buitenspouwbladen maken waarop steenstrips zijn gelijmd. Dit zijn zeer interessante prefab geveloplossingen voor de (ontwikkelende) bouwpartijen. Waar je al in enkele uren met onze producten een compleet dak monteert, geldt dit ook voor de gevels. Compleet met raamkozijnen en deuren. En als de bouwer toch in die prefabricage-flow zit, dan bieden wij ook nog complete prefab badkamerunits en woonmodules.”

Met een nieuwe fabriek met 13.000 m2 vloeroppervlakte in Almelo speelt Emergo in op de groeiende marktvraag naar prefab daken, wanden, woonmodules en energiedaken. Zowel voor nieuwbouwprojecten als renovatieprojecten, die opnieuw toekomstbestendig kunnen worden gemaakt met een hoogwaardig geïsoleerd (energie)dak.

Informatie: www.emergo.nl

 

PREFAB: Vakbeurs voor industrieel en modulair bouwen & renoveren

Met de nieuwe vakbeurs PREFAB voorziet organisator 54events (bekend van onder meer de vakbeurzen Renovatie en Monument en Vakbeurs Energie) in de behoefte aan een ‘eigen’ platform voor prefab. De eerste editie vindt plaats van 8 tot en met 10 oktober in Den Bosch, gelijktijdig met de Vakbeurs Energie. Met een toegangsbewijs voor PREFAB kan men kosteloos ook Vakbeurs Energie bezoeken – en andersom. PREFAB is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur en vindt plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. BouwTotaal is hoofdmediapartner van deze vakbeurs.

Meer weten? Ga naar www.prefabbeurs.nl

 

BouwTotaal