Tesla start verhuur zonnepanelen

Artikel delen

De energierekening omlaag maar geen investering maken in zonnepanelen? Ook Tesla is gestart met het verhuren van zonnepanelen.

De bekende Amerikaanse autobouwer van Elon Musk is gestart met de verhuur van zonnepanelen tegen een maandelijkse vergoeding. Het bedrijf rekent geen installatiekosten en ook langlopende contracten worden achterwege gelaten. Afnemers krijgen de mogelijkheid de verhuur op te zeggen met een oozegtermijn van een maand. Voor verwijdering rekent Tesla een vergoeding van $ 1500.

In het geval dat klanten hun huis willen verkopen, biedt Tesla een handige optie voor contractoverdracht naar de nieuwe eigenaar van het huis. Het verhuurprogramma voor zonnepanelen is momenteel beschikbaar in zes Amerikaanse staten: Arizona, Californië, Connecticut, Massachusetts, New Jersey en New Mexico.

Panelen in drie maten

De panelen van Tesla zijn beschikbaar in drie maten. Te beginnen met een klein zonnepaneel van 3,8 kilowatt voor $ 50 per maand. Dit paneel genereert een gemiddelde van 10 tot 14 kilowattuur energie per dag. Een paneel van 7,6 kWh kilowatt is te huur voor $100 per maand. De grootste optie van 11,4 kilowatt is te huur voor $150 per maand, dit moet een opbrengst genereren van 29 tot 41 kWh per dag. Het gemiddelde Amerikaanse huishouden verbruikt ongeveer 28 kilowattuur elektriciteit per dag.

Terwijl Tesla verwacht dat het huren van zonnepanelen een grote hit zal zijn, zeggen energie-experts dat het bedrijf vooral is gestart met verhuur om de kwakkelende ‘zonne-energie tak’ van het bedrijf een boost te geven. Eerder dit jaar verlaagde Tesla de prijzen voor zonnepanelen en stond het klanten ook toe om systemen tegen gespreide betaling aan te schaffen.