Park op het dak

Artikel delen

Toen designstudio 5 + design uit Los Angeles werd gevraagd om een winkelcentrum voor de Chinese stad Wuhan te ontwerpen, besloot het ook meteen een park aan te leggen; op het dak. Het openbare park is toegankelijk vanaf de grond en biedt verschillende actieve en passieve ruimtes voor kinderen en volwassenen.

Het park is gebouwd over de gehele lengte van het winkelcentrum en biedt een combinatie van loopbruggen, recreatieruimtes en kinderspeelplaatsen. Het park is groen en verschillende bomen en planten lopen door tot op straatniveau. Van blokkendoos vol winkels tot sierlijke prettige omgeving waar je graag naartoe komt.

“In de stad Wuhan is het aandeel groen de afgelopen 10 jaar flink teruggelopen. Met dit project hopen we te laten zien dat nieuwbouw en een groene omgeving hand in hand kunnen gaan. Door te werken met veel variatie in planten en ruimte te geven aan recreatiemogelijkheden hoop je dat een gebouw meer wordt dan
een verzameling winkels.”

Naast het groene dak is het winkelcentrum voorzien van een hoop energiebesparende functies zoals LED-verlichting en verminderd waterverbruik door sanitair te voorzien van sensoren. Er is gewerkt met milieuvriendelijke lijmen, kitten, verven en coatings.

Bron: 5+ design Beeld: 5+design

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief