Kunststof gevelbekleding geschikt voor veelheid aan toepassingen

Artikel delen

Profex produceert kunststof gevelbekleding in een zeer aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. En door de snelle en eenvoudige montage blijven ook de verwerkingskosten laag. Naast het feit dat het product een aantal bijzondere eigenschappen bezit, is de grote kracht dat het assortiment naadloos is afgestemd op de verschillende toepassingen voor nieuwbouw en renovatie in woningbouw en industrie.

De panelen zijn verkrijgbaar in Dubbel Rabat, Velling en Potdeksel in een dikte van 16 mm en daarmee uitermate geschikt voor het bekleden van uit- en opbouwen of hele gevels van woningen en gebouwen. Er is ook een 10 mm dikke variant Duafort Rabat speciaal voor het vervangen van Canexel bekleding op chalets en woningen. Door de unieke dikte van 10 mm past deze achter bestaande kozijnen. De panelen zijn afhankelijk van het type verkrijgbaar in de kleuren wit, crèmewit, crème, sand, grijs en donkergrijs. Met bijpassende afwerkproducten in kleur zijn de panelen onbeperkt door te monteren.

De gevelbekleding is ‘fit for use’ en blinkt uit qua producteigenschappen. Zo is sprake van massief kunststof met een soortelijk gewicht van 0.979 g/cm3, met weinig schuim (lucht). Het materiaal is hierdoor zeer slagvast. De toplaag bestaat uit een slag- en krasvaste co-extrusielaag met een houtstructuur die als gevolg van het warmgewalste productieproces z’n beeldkwaliteit behoudt. De gevelbekleding is verder weerbestendig, kleurecht en heeft een lange levensduur.

Voorts bezitten twee producttypen Brandklasse B-s3,d0, waardoor de gevelbekleding uitkomst biedt in toepassingen waar extra eisen aan brandveiligheid gelden. Bovendien is sprake van een duurzaam product. Bij de productie wordt voor 90% gebruikgemaakt van gerecyclede kunststoffen en het materiaal is vervolgens nog tot acht keer te recyclen. Ook wordt het milieu in de gebruiksfase niet meer belast, omdat Profex gevelbekleding nooit meer geschilderd hoeft te worden. Op de producten wordt een garantie tot 10 jaar gegeven.

Profex
www.profex-gevelbekleding.nl