“De dialoog is heel belangrijk” #debouwgaatdoor

Artikel delen

Werken in de bouw kan nog steeds en mag nog steeds. Mits de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd. Vastgoedonderhoudsbedrijf Lenferink werkt aan projecten in heel Nederland en ziet dat het nemen van de juiste stappen resulteert in de juiste samenwerking.

Tekst: Herman Grendelman

“We zijn aan het werk en volgen daarbij uiteraard de actuele adviezen van het RIVM,” vertelt Henrie Eikenaar, bedrijfsleiderbij Lenferink. “We hebben de adviezen vertaald naar een intern protocol hoe we in de praktijk omgaan met het coronavirus. De dialoog is hierbij heel belangrijk.”

Startgesprek

Belangrijk onderdeel van het interne protocol is het startgesprek waarmee dagelijks de dag wordt afgetrapt. Henrie: “Normaal gaat dit vooral over de voortgang van het werk en wat er voor die dag op het programma staat. Nu gaat het met name over onze gezondheid en de manier van werken. We bespreken heel bewust of we geen klachten hebben en ons gezond voelen, ook het protocol nemen we dagelijks door.”

Strepen op de steiger

Verbeterpunten en feedback uit de praktijk kunnen zo direct worden geïmplementeerd. “Zo hebben we de steigers met behulp van tape voorzien van strepen. Je wordt dan constant herinnert aan het houden van 1, 5 meter afstand en is het sneller een gewoonte.” Ook de werknemers zelf vinden dit heel prettig. “Ze zijn uiteraard blij dat ze niet thuis zitten en door kunnen. Op de juiste manier samenwerken is hierin cruciaal.”

Natuurlijk staat Lenferink in nauw contact met opdrachtgevers, bewoners, ketenpartners, en andere betrokkenen. “We stemmen de werkzaamheden in goed overleg af. We merken dat iedereen heel erg zijn best doet om er samen de schouders onder te zetten. Heel mooi om te zien in deze lastige tijd.”

Wegwerpoveralls

Vanwege de heersende tekorten aan beschermingsmiddelen heeft Lenferink samen met Woningcorporatie Accolade en NIVO Asbest & Milieutechniek 1000 wegwerpoveralls gedoneerd aan het Rode Kruis. “Het Rode Kruis draagt alle ingezamelde materialen na controle en sortering over aan het Landelijk Netwerk Acute Zorg en GGD GHOR Nederland. Zij zorgen dat de middelen bij de zorginstellingen komen waar ze het hardst nodig zijn.”