Brandwerend compressieband dicht onregelmatige naden, kieren en voegen

Artikel delen

Celdex BG1 Brandwerend Compressieband is een voorgecomprimeerd, met acrylaatpolymeer en brandwerende additieven geïmpregneerd schuimband. Dit product is speciaal ontwikkeld voor het brandwerend afdichten van onregelmatige naden, kieren en voegen. Bij gebruik van de juiste afmeting passend in de voeg, zet het compressieband vertraagd uit totdat de hele voeg met de juiste compressiefactor gevuld is.

BG1 Brandwerend Compressieband is geschikt voor het brandwerend afdichten van voegen bij betonconstructies, scheidingswanden en bij aansluitingen van houten kozijnen op beton. Bij voegen tussen beton & hout bedraagt de brandwerendheid 60 minuten en bij voegen tussen beton & beton is dat zelfs 120 minuten. Naast de brandwerende eigenschappen voldoet het compressieband aan de klasse BG1: slagregendicht tot minstens 600 Pa en geschikt voor niet afgedekte voegen (UV-bestendig). Het product is ideaal als slagregendichte afdichting van voegen en aansluitingen in hoog- en laagbouw. Om aan de specificaties zoals brandwerend, luchtdicht, slagregendicht en verouderingsbestendig te voldoen is het bij Brandwerend Compressieband belangrijk dat het voldoende in de voeg gecomprimeerd wordt.

Als producent van afdichtingsproducten heeft Celdex de mogelijkheid BG1 Compressieband flexibel en snel te kunnen leveren. Standaard kan het geleverd worden in een drietal diktes geschikt voor de voegbereiken: 2-4 mm, 5-10 mm en 8-15 mm. De breedte van het schuimband kan op maat ingevuld worden aan de hand van toepassing en gestelde eisen.

Celdex
celdex.nl