Lezerstest

Producten
Artikel delen

Test denim werkbroek met holsterzakken

“Ik heb jarenlang werkbroeken gedragen van een ander merk, maar deze broek van Snickers Workwear zit nog beter en is zeker het proberen waard”, zegt Johan Schaeffer van De KlusBij. Hij testte de nieuwe denim werkbroek met holsterzakken van Snickers Workwear, onderdeel van de Hultafors Group. Belangrijk was uiteraard ook de reactie van zijn vrouw Helma, die in De KlusBij meewerkt: “Wat een mooie broek. Daar kun je bij de klanten mee voor de dag komen.”

Deze keer: Snickers Workwear werkbroek

Tekst: Frank de Groot

“De testbroek zat aanvankelijk nog wat onwennig, maar dat kun je van elke nieuwe broek verwachten. Toen kwam één van de belangrijkste dingen: hem inrichten met het gereedschap dat ik dagelijks in mijn zakken heb. De zakken zijn anders dan in de door mij gebruikte broek. En het is best onwennig als er dingen op een andere plek/zak zitten. Dus even puzzelen”, aldus de eerste ervaringen van Johan Shaeffer van De KlusBij.
Dit klusbedrijf voert allerlei soorten klussen uit in en om het huis. Kleine dingen, zoals het vervangen van een lekkende keukenkraan. Maar ook het renoveren van een badkamer of kamers maken op een zolder, inclusief water, gas- en elektriciteitsleidingen. Het familiebedrijf van vader, moeder en zoon, werkt in Groot Rotterdam, zeg maar regio Rijnmond. Maar ook in het buitenland worden klussen uitgevoerd, zoals vorig jaar enkele weken in Zuid-Italië en dit voorjaar zes weken in Zuid-Frankrijk. “Bij al deze werkzaamheden is het nodig om een goede werkbroek te hebben, waarin plaats is voor handgereedschap en die er nog mooi uitziet ook”, zegt Johan.

Eigenschappen

De duurzame en flexibele denim werkbroek met holsterzakken en slim fit design is geschikt voor dagelijks gebruik. Stretch panelen zorgen voor veel bewegingsvrijheid en comfort. Deze slim fit flexibele denim werkbroek is ontwikkeld voor intensieve werkomstandigheden. Slijtvaste denim stof in combinatie met body-mapped stretch panelen bieden duurzaamheid en bewegingsvrijheid, terwijl de volgens EN 14404 gecertificeerde kniebescherming (KneeGuard™ systeem) voor een betrouwbare bescherming zorgt. Holsterzakken met ritsvak zorgen voor gemakkelijke en flexibele opslag. Daarnaast zijn de broeken voorzien van gereedschapshouders en een stretch CORDURA® cargozak met ritsvakken.

Ervaringen

“Links en rechts zitten gewoon steekzakken. Maar gelukkig zijn er ook links en rechts spijkerzakken. Verder zitten er holsterzakken, die ik in het geheel niet kende. Op het rechterdijbeen een zak om een stanleymes in te stoppen en een potlood. Maar waar laat ik mijn telefoon? Daar is helaas geen speciale zak voor, dus maar in mijn rechterbroekzak gestopt. Er moet gewoon een telefoonzakje op een speciale plaats komen. Ik stel voor op het rechterdijbeen, net naast de rechterholsterzak”, aldus Johan.
In de loop van de eerste dag begon het volgens Johan steeds meer te wennen: “Het draagcomfort is prima; waar nodig, zoals in het kruis, is het elastisch. Hij zit nergens strak, maar rekt mee waar dat moet, ook als je op je knieën moet zitten. Ik heb jarenlang werkbroeken gedragen van het merk Assent, maar deze broek van Snickers Workwear zit nog beter en is zeker het proberen waard. Op de knieën zit trouwens ruimte om kniebeschermers in te schuiven. Eigenlijk zouden die er gelijk bijgeleverd moeten worden. Verder bieden de spijkerzakken veel ruimte voor diverse gereedschappen.”

Veilige zakken

“Toen ik koffie zat te drinken – ja, daar nemen we af en toe ook de tijd voor – viel me ineens op dat de zakingang van de zakken links en rechts op het dijbeen de ingang naar voren hebben. Het grote voordeel is dan dat de inhoud er niet uit kan vallen als je zit, wat me bij mijn vorige broeken nogal eens gebeurde”, aldus Johan.
Hij besluit: “Links en rechts tussen de riemlussen zitten klittenbandlussen. Ik heb nog niet kunnen ontdekken waarvoor ik die zou kunnen gebruiken. In de diverse zakken samen is ruimte genoeg voor mijn dagelijkse gereedschap: een stanleymes, rolmaat, set inbussleutels, potlood, kleine zaklantaarn, elektrische schroevendraaier, diverse bitjes, kleine waterpas en een spanningszoeker. En dan kan ik ook mijn telefoon en pasjeshouder nog kwijt. Een overvloed aan ruimte dus, zonder er als een pakezel uit te zien.”

BouwTotaal