Hoe kies je de juiste werkbroek?

Artikel delen

Waarom is het belangrijk om een goede werkbroek te dragen? En waar moet je op letten als je een werkbroek aanschaft? Onderstaand vind je de adviezen en tips van wereldmerk Carhartt.

Heb je een veeleisend beroep ga dan voor bescherming, functionaliteit en stevige stoffen. Voor lichtere werkzaamheden kies je soepelere stoffen met meer stretch voor comfort en bewegingsvrijheid. Voor vrouwen is het belangrijk om specifieke vrouwenwerkkleding te dragen met de juiste snit voor meer comfort. Afhankelijk van het seizoen kies je voor de dikte van de stof. In de zomer wil je optimale bescherming, maar een zo luchtig mogelijke stof. In de winter kies je voor warmte en vochtafwering, zoals de Force Extremes™ vochtafwerende kleding van Carhartt.

Pasvorm: kies de juiste maat

De pasvorm van een werkbroek wijkt vaak af van die van een vrijetijdsbroek, dat is even wennen. Laat je daarom deskundig adviseren voor de juiste maat. Een goed passende werkbroek zit namelijk wat ruimer voor meer bewegingsvrijheid. Zo zorgt de Rugged Flex® technologie van Carhartt voor stretch wat maakt dat je makkelijker op de steigers klimt en zonder problemen kunt hurken en knielen. Daarbij is een gearticuleerde knie-inzet ook erg prettig. De broekspijpopening is vaak wat groter zodat deze over de werkschoen valt. De Full Swing® Steel Cargo Pant van Carhartt is een goede keuze voor maximale bewegingsvrijheid. Kijk of de broek op de juiste plaatsen is verstevigd, bijvoorbeeld met Cordura® fabric. Afhankelijk van het gereedschap dat je bij je draagt kies je voor het aantal en soort zakken, dat is heel persoonlijk.

Carhartt
www.carhartt.com