Circulair wandsysteem

Artikel delen

In het Knauf Hybride Circulair wandsysteem vormen nieuwe en gebruikte gipskartonplaten een duurzame nieuwe scheidingswand met zeer goede prestaties. De circulaire platen worden in stroken van 500 x 2400 mm uit een gebouw gedemonteerd en zijn rondom voorzien van een SK.

Omdat een bestaande afwerklaag op de beplating aanwezig kan zijn, wordt de oude zichtzijde altijd aan de binnenzijde van de nieuwe wand gemonteerd. De buitenste beplating bestaat uit standaard A-plaat of Knauf Diamond Board, waardoor de wand beschikt over uitstekende prestaties. Ook het uiterlijk is niet anders dan een conventionele Knauf scheidingswand.

Donorgebouwen

Kijkend naar de huidige ‘gebouwenvoorraad’ ligt er een schat aan bruikbaar bouwmateriaal, geschikt voor een tweede leven. Om de circulariteitsvisie van Knauf om te zetten naar werkelijkheid op grote schaal, werkt het bedrijf samen met New Horizon. Zij oogsten gebouwen via het ‘urban mining’ principe. New Horizon doet dit met behulp van gebouwen die door de markt als ‘donorgebouw’ worden geschonken. Je kunt je net als Knauf en New Horizon inzetten voor een circulaire economie: doneer je gebouw!

Knauf
www.knauf.nl/knauf-circulaire-bouwsystemen
https://newhorizon.nl/
www.knauf.nl/donorgebouw