Vernieuwde receptuur voor codex X-Fusion

Artikel delen

Ulm, Duitsland – De design-epoxyvoeg codex X-Fusion zette in 2017 een nieuwe standaard neer voor de verwerking van epoxyvoegen: de eerste epoxyvoeg die extreem licht verwerkbaar en goed afwasbaar is – vergelijkbaar met een cementvoegmortel. Ook de verwerkers op de vloer wisten dit te waarderen, en bekroonden het product in Duitsland tijdens de lezersverkiezingen van het vakblad Fliesen&Platten tot ‘Product van het jaar’. Nu is de succesvolle receptuur nog verder verbeterd.

Bekroond product wederom verbeterd

Dummy X-Fusion 3-componenten

De gekleurde reactieharsvoegmortel codex X-Fusion kenmerkt zich in eerste instantie door de eenvoudige verwerking – die vergelijkbaar is met die van een cementvoegmortel – en is bij uitstek geschikt voor het verlijmen én voegen van optisch hoogstaande keramische- en natuursteen tegelwerken. Het gesloten, extreem bestendige oppervlak is zeer eenvoudig te onderhouden en schoon te maken. De voegen blijven permanent mooi en kleurvast. Na drie succesvolle jaren op de markt is de receptuur nu verder geoptimaliseerd. Belangrijke punten bij die doorontwikkeling waren de doorharding bij lage temperaturen, een verdere vermindering van de typische en herkenbare epoxygeur en een beter standvermogen bij verlijming aan de wand.

De betrouwbare, snelle doorharding maakt snel verder werken mogelijk, zelfs bij lage temperaturen.

Hars en verharder worden aan het gekleurde zand toegevoegd, meng dan met een mixer tot een romige substantie.

Betere doorharding

Het productontwikkelingsteam van codex is erin geslaagd een aanzienlijke verbetering van de doorharding te bereiken. Zonder de verwerkingstijd van de gebruikelijke 90 minuten te beïnvloeden, hardt het materiaal nu zelfs bij lage temperaturen zeer goed en betrouwbaar door. Dit is met name bij lagere temperaturen een groot voordeel, omdat er direct de volgende dag verder kan worden gewerkt.

X-Fusion in de praktijk: Referentie Hotel Van der Valk, Apeldoorn.

Minder sterke geur

Dankzij de nieuwe receptuur is het gelukt de typische epoxygeur verder te verminderen. Al in de aangemengde toestand, is deze geur nauwelijks nog waar te nemen. Dit is vooral bij renovatiewerkzaamheden of bij verwerking in gesloten ruimtes een groot voordeel, waar zowel de verwerker als eindgebruiker baat bij hebben. Aangevuld met de reeds aanwezige EC1 Plus certificering kan hiermee op een gezonde manier gebouwd en gewerkt worden.

Verbeterd standvermogen

Bij de verdere productontwikkeling werd in het bijzonder rekening gehouden met het standvermogen van X-Fusion als lijm. Bij de verlijming aan de wand werd gestreefd naar een verdere optimalisering van de weerstandsklasse R1. Behaald en gecertificeerd is nu de hoogste klasse volgens de norm EN 12004: R2 T. Daarmee laten glasmozaïek en tegels van glas zich nog eenvoudiger verwerken, omdat het werken met een gekleurde lijmmortel hier raadzaam is.

X-Fusion in de praktijk: Referentie Hotel Van der Valk, Apeldoorn.

X-Fusion in de praktijk: Referentie zwembad Fehmare in Fehmarn, Duitsland.

De verbetering van de receptuur betreffen de beide vloeibare componenten, de hars en de harder, welke in de vernieuwde receptuur vanaf september uitgeleverd zullen worden. Het derde component, het gekleurde zand, is niet gewijzigd. De nieuwe hars en harder kunnen nog steeds met het bestaande gekleurde zand verwerkt worden.

De voeg- en lijmmortel codex X-Fusion biedt een zeer breed toepassingsgebied. In woningen is het product optimaal te gebruiken voor de verwerking van vloer- en wandtegels in de badkamer, woonkamer, gang, het terras, balkon en de keuken. Dankzij de hoge chemische bestendigheid, is codex X-Fusion niet alleen bestand tegen sterke reinigingsmiddelen, maar ook tegen thermisch water. Daardoor is het product ook uitermate geschikt voor toepassing in sauna- en wellnessruimtes, zwem-, zoutwater- en thermische baden of grootkeukens.

Codex X-Fusion is beschikbaar in maar liefst 19 kleuren.

codex | A Brand of Uzin Utz Group
Uzin Utz Nederland
www.uzin-utz.com

Over codex

Compleet assortiment in Tegellijmsystemen
Het merk codex staat voor dynamiek, innovatie en kwaliteit. Als merk van Uzin Utz Nederland produceert en levert codex een kwalitatief hoogwaardig en compleet assortiment van tegellijmen en voegen tot en met producten voor de ondergrondvoorbereiding voor de professionele tegelzetter. Dankzij de hoogwaardige producten, systemen en technisch advies staat het merk codex voor het professioneel verwerken van tegels en natuursteen. Codex biedt de verwerker altijd een gedegen, technische oplossing. In combinatie met de verzekerde garantie, een team van specialisten, de uitstekende service en het vakmanschap van de tegelzetter zelf is dit de sleutel tot succes.

Over Uzin Utz Nederland

Uzin Utz Nederland is een dochteronderneming van de Duitse Uzin Utz Group. Wereldwijd in meer dan 50 landen actief. De Uzin Utz Group is toonaangevend in de ontwikkeling en productie van producten en machines voor het installeren van vloeren. De bouwchemische productsystemen voor het leggen van alle soorten vloerbedekking – van producten voor de afwerking van houten vloeren, gietvloeren, lijmen en egalisaties tot machines voor het bewerken van vloeren – worden nagenoeg allemaal in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd en wereldwijd verkocht vanuit de internationale merken Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo, Codex en RZ. Vanuit de ‘Groenste fabriek van Nederland’ in Haaksbergen, is Uzin Utz Nederland dit jaar al 60 jaar actief op de Nederlandse markt.