Kelder waterdicht maken

Artikel delen

Een waterdichte kelder heeft veel invloed op uw woonbeleving. Wanneer uw kelder droog is, kunt u de kelder gebruiken voor het opslaan van levensmiddelen of het bewaren van persoonlijke spullen die u elders niet kwijt kunt in uw huis. Maar een kelder kunt u ook gebruiken als studeer-, hobby- of sportruimte. Door uw kelder waterdicht te maken, kunt u deze ruimte optimaal gebruiken. Daarnaast heeft een vochtige kelder ook nadelige gevolgen voor uw energiekosten.

Vochtweringdirect.nl, onderdeel van Direct Professioneel Onderhoud B.V., heeft ruim 25 jaar ervaring met het kelder waterdicht maken door heel Nederland. De woningeigenaar krijgt tien jaar waterdichtgarantie op het kelder waterdicht maken. Spoedreparaties zijn mogelijk binnen 24 uur. Het geheim is een unieke injectievloeistof, die als beste is getest. Deze biedt een blijvende bescherming tegen vocht in een kelder.

Injectie onder hoge druk

Om de vochtproblemen in een kelderruimte te lijf te gaan, zie we dat sommige huishoudens nieuwe muren laten plaatsen of werken met prefab elementen om de kelder waterdicht te maken. Ook worden er saneerpleisters aangebracht om de vochtproblemen te voorkomen of verhelpen. Dit zijn echter geen goede oplossingen om een kelder waterdicht te maken.
De waterdruk is vaak zo hoog dat uitsluitend injectie onder hoge druk werkelijk een blijvende oplossing biedt voor het waterdicht maken van een kelder of kruipruimte. Nieuwe wanden laten plaatsen werkt ook indien er tevens gebruik wordt gemaakt van de waterdichte injectievloeistof. Deze wordt geïnjecteerd op alle naden en aansluitingen.

Voordelen injectie

Naast het voordeel dat een geïnjecteerde muur geen vocht meer opneemt, hoeft de kelder ook niet rondom afgegraven te worden, als dit al mogelijk is. Indien er niet afgegraven hoeft te worden, betekent dit ook dat er geen geroerde grond ontstaat. Door geroerde grond kan het hemel-zakwater namelijk nog eenvoudiger bij de constructie komt. Daarnaast kunnen bij graafwerkzaamheden een hoop onaangename verassingen naar boven komen. Tot slot is de gehele kelderconstructie na injecteren beschermd.

Werkwijze

De enige juiste manier om uw kelder waterdicht te maken is via een injectie. De kelderwanden worden daarbij onder hoge druk geïnjecteerd. De door Vochtweringdirect ontwikkelde en gebruikte producten voor kelderafdichting houden al 25 jaar stand.
Het injecteren van keldermuren om de kelder waterdicht te maken is toe te passen bij onder andere kelders onder grachtenpanden, woonhuizen en bedrijfspanden. Eerst worden slechte toplagen verwijderd. Hierna worden er op een raster gaten geboord door de kelderwanden en vloer. Vervolgens wordt de gel onder hoge druk geïnjecteerd. Zodra de gel weer uit naastgelegen gaten stroomt, bestaat er zekerheid dat het betreffende buitenvlak volledig is bedekt. Op deze wijze wordt verder gewerkt, totdat de volledige buitenwand (of delen daarvan) volvlakkig is afgeschermd. Doordat de gel flexibel blijft, is deze goed bestand tegen bewegingen door bijvoorbeeld zettingen in de ondergrond. Spoedreparaties tegen kelder lekkage zijn binnen 24 uur mogelijk.
Nadat de gel is aangebracht, wordt de binnenzijde van een beschermlaag voorzien. Vervolgens worden na drie tot vier weken de wanden van een compatible afwerklaag voorzien.

Bewonen van een kelder of souterrain

Na het waterdicht maken van de kelder is een juiste natuurlijke ventilatie belangrijk. Indien nodig of gewenst kan Vochtweringdirect.nl de kelder of souterrain isoleren en / of verwarmen doormiddel van het verwarmen van de massa, in plaats van de lucht. Door het verwarmen van de massa voorkomt men condensatieproblemen op koudebruggen.

Vochtweringdirect.nl biedt dus comfort, zekerheid en duurzaamheid.

Direct Professioneel Onderhoud BV
www.vochtweringdirect.nl

www.ontvochtigerdirect.nl
www.isolatiedirect.nl
www.schildersdirect.nl